Jelenlegi hely

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban

TÁMOP-2.3.6.A-12/1.
Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban
 
A TÁMOP 2.3.6.A-12/1. pályázati konstrukció alapvető célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése, akik vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek.
A teljes konstrukció két pályázati ütemből áll, amelynek keretében a potenciális fiatal/pályakezdő vállalkozók egymásra épülő programok keretében:
  • kaphatják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit, illetve segítséget kaphatnak üzleti tervük összeállításához (TÁMOP-2.3.6.A keretében),
  • az indítási időszakban kiemelt segítséget kaphatnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához (TÁMOP-2.3.6.A és TÁMOP-2.3.6.B keretében),
  • valamint a vállalkozás az alapítást követő időszakban felmerülő költségek fedezésére legfeljebb 3 illetve 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet (TÁMOP-2.3.6.B keretében)
A TÁMOP-2.3.6 konstrukció célcsoportja a 18-35 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező új mikrovállalkozást indítani tervező természetes személyek. 
(A TÁMOP-2.3.6.A konstrukcióba bevont fiatalokkal kötendő támogatási szerződés megkötésének napján az egyén a 18. életévét már betöltötte, de a 35. életévét még nem, illetve 0-6 éves kisgyermeket nevelő szülők esetében a 18. életévet már betöltötte, de a 40. életévet még nem.)
A jelentkezőknek a pályázat TÁMOP-2.3.6.A komponenséhez kapcsolódóan részt kell vennie ingyenes szakmai képzéseken, előadásokon, üzleti terv megalkotását elősegítő tanácsadásokon. El kell készítenie a vállalkozás üzleti tervét, a vállalkozást hivatalosan be kell jegyezni és ezt követően tudja benyújtani pályázatát a TÁMOP-2.3.6.B komponensébe.
A képzések indulása legkorábban 2013 nyár elején várható.
A képzések helyszínét a beküldött szándéknyilatkozatok alapján a résztvevők igényeihez próbáljuk igazítani.
A jelentkezőket a szándéknyilatkozat beérkezésének sorrendjében fogadjuk.
Várjuk azon leendő fiatal vállalkozók jelentkezését akik:
  • komolyan érdeklődnek
  • valós ötlettel rendelkeznek
  • részt tudnak venni a teljes képzési/tanácsadási folyamatban
  • vállalják üzleti tervük részletes kidolgozását
  • hosszútávon életképes vállalkozást kívánnak létrehozni
A tervek szerint legalább 1200 jelentkezőt fogadunk, akik közül 580-an a vállalkozás létrehozásához szükséges kompetenciákat is megszerzik, 370-en pedig szakmai segítséggel üzleti tervet készítenek, majd a projekt eredményeként 270-en vállalkozást hoznak létre.
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére