Először is előlészítjük a csirkét. Én 1 kg csirkeszárnyat használtam.
Következő lépés: Meg kell hámozni a paradicsomot. Sőt úgy kell lehámozni a héját, hogy lehetőleg ne tűnjön el a leve. Valljuk be, az első kérdés a többségnek, hogy ...és ezt mégis hogyan?
No ne ijedjetek meg, nem egy nagy ördöngősség és én is most csináltam először. A nagy könyv szerint vizet forralunk, amibe beleengedjük a paradicsomokat és pár mp után hoideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Csupán két paradicsomról lévén szó, nem volt kedvem még egy edényt elővenni, így gondoltam egyet és a vízforralóban melegítettem vizet és abba dobtam bele a paradicsomokat, majd az egészet a mosogatóba öntöttem.
Bevált, a végeredmény ez lett:
Ezt úgyis megoldhatjuk, hogy nem a vízforralóba, hanem egy edénybe tesszük a paradicsomokat és arra öntjük a forrásban lévő fizet. Pár másodperc után pedig kivesszük és egy éles késsel csak lefejtjük róla a külsejét. Azért ha sok paradicsomról kell lefejteni a héját, javasolt elővenni egy nagyobb edényt ;)