Jelenlegi hely

Piarista Általános Iskola

Cím: Kecskemét, Piaristák tere 5.
E-mail: altisk@kecskemet.piar.hu
 

Weboldal: www.kecskemet.piarista.hu

Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda

Kecskemét, Piaristák tere 5. (Gimnázium, Alsó tagozat)
Jókai utca 1. (fiúkollégium)
Czollner tér 3-5. (Felső tagozat, leánykollégium, óvoda)

 

Nagy Attila SchP igazgató - igazgato@kecskemet.piarista.hu
Titkárság központi e-mail címe: titkarsag@kecskemet.piarista.hu
Alsó Tagozat titkársága: altisk@kecskemet.piarista.hu
Felső Tagozat titkársága: felsotagozat@kecskemet.piarista.hu
Gimnáziumi titkárság: gimnazium@kecskemet.piarista.hu
Óvoda: ovoda@kecskemet.piarista.hu

 

Ifjúságvédelmi felelősök:
Rimár Zsuzsanna (Alsó Tagozat)
Agócs Andrea (Gimnázium, Felső Tagozat)

 

Telefon: 76/506-912 (Alsó Tagozat, Gimnázium)
76/416-418 /  (Felső Tagozat és Óvoda)
30/399-7188 (Felső tagozat)
30/239-3808 (Óvoda)
Fax: 76 - 506-915

 

Hozzászólások

Elkötelezett és lelkes tanárok-nevelők nagy odafigyeléssel oktatják, tanítják, nevelik, terelgetik cseperedő gyerekeinket az iskolai mindennapokban, a biztonságos és szép és modern környezetről is gondoskodva. A tanórákon kívül is rengeteg érdekes programot kínálnak nekik, külön hangsúlyt fektetve az aktualitásokra, megemlékezésekre, a közösségépítésre, a szabadidő hasznos, értelmes eltöltésére, a gyerekek látókörének szélesítésére, az emberi kapcsolatok fontosságára, és az egyéni személyiségfejlődésre. A nyugodt légkörben mosolyogva, stresszmentesen okosodhatnak gyerekeink a tinédzserkort elérve a felső tagozaton is, amely (megfelelő szorgalommal párosulva) kellő felkészültséget biztosít nekik ahhoz, hogy bármely középiskolában tisztességesen helyt tudjanak állni. (6b osztály)

Azért szeretem a Piarista iskolát, mert a gyermekek mindennapi életét átszövi a keresztény életszemlélet és értékrend. Ez pedig egy hatalmas kapaszkodó a mai „kesze-kusza” világban is.

A tanító nénik személyiségeikből adódóan a gyermekeknek minden nap kellemes légkört teremtenek.

A hét beszélgetéssel kezdődik, mely keretében minden gyermek elmeséli társának és a tanítójának  a hétvége eseményeit, ezáltal a gyermekek jobban megismerik egymást, megtanulják az egymás iránti kölcsönös tiszteletet, az empátiát, s bizony ezzel a családias beszélgetéssel könnyebben ráhangolódnak a tanulásra.

A hét utolsó napján klubdélutánokat szerveznek, legalább 5-6 lehetőséget felkínálva, melyre a gyermekek önállóan, egyéni érdeklődésüknek megfelelően jelentkezhetnek, ezáltal már kisiskolás korban is megkapják az önálló döntés lehetőségét. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a hetet jókedvűen zárják.

Ezen felül rendszeresen látogatják az ő igényeiknek megfelelő kulturális programokat, említhetném a bábszínházas bérletet, vagy a zenés előadásokat.

Nagyon tetszik továbbá ebben az intézményben, hogy mind az oktatás folyamata, mind a gyermekek előtt álló tanítási struktúra teljes mértékben az életkori sajátosságokat figyelembe véve lett kialakítva.

A tanítási módszer a gyermekek tudásvágyának, kíváncsiságának felkeltésére,  kielégítésére és fenntartására alapszik.

A tanítás valójában a tudás alapos megszerzésére irányul és nem a gyermekek mérhetetlen túlterhelésére. Az olvasás-írás módszere is kiváló (Meixner).

                                                                                           (1.a)

Nagyon kedves barátságos, mondhatni családias légkörű iskola, középpontban a gyerekekkel. Ez különösen az alsótagozatra igaz. De a felsőtagozat is hasonlóan családias. Az oktatás színvonala igen magas szintű, de azt gondolom, hogy nem hagyják magukra a tanulókat, hanem segítenek nekik felnőni a színvonalhoz.Nagyon tiszta, kultúrált, igen jól felszerelt iskola. Rengeteg szakkörrel, sportolási lehetőséggel. Komoly, világnézet formáló, értékteremtő oktatási intézmény. Ezen felül környezettudatos életre neveli a diákokat. Csak, hogy néhány példát említsek, egészségnapokkal, kirándulásokkal a természetbe, kerékpáros nappal, szelektív hulladékgyűjtéssel, anyagok újrafelhasználásával, újrahasznosíthatóságával, használtruha börzével.Kultúrprogramokkal, zenetanulási lehetőséggel, színvonalas nyelvoktatással,olvasásra neveléssel, népi hagyomány őrzéssel.Lehetőséggel a tudományok megismerésére. Szinte lehetetlen felsorolni mennyi mindenre ad lehetőséget ez az intézmény.Az iskola folyamatosan gondolkodik a megújulás lehetőségein és tesz is érte, hogy mindez megvalósuljon. Mi nagyon szeretjük ezt az iskolát! Nem csak szülőként, hanem a gyermekeinek is ez a véleménye. Jelenleg már a harmadik gyermekünk kezdte meg tanulmányait az iskolában. Örülünk, hogy Piaristák lehetünk! (1 végzett diák, jelnleg SOTE hallgató; 7.b;1.a )

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére