Jelenlegi hely

Májusi családi programok, hát van miből csemegézni

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódási lehetőségeket tartogatnak a május végi Kecskemét és környékbeli programjai.

Gyermeknap Bubbával a 'nagy' Tesco üzletsoránSzombaton 10 órától - 18 óráig kreatív sarokkal, ügyességi és logikai játékokkal, arcfestéssel, légvárral vár a nagy Tesco üzletsoron BUBBA, akivel fotózkodhattok is!
16:00-kor koncert lesz KOVÁCSOVICS FRUZSINÁVAL!

 

 

Gyereknapi zenés játszóház a Lóca EgyüttesselGyermeknapi zenés játszóház a Lóca együttessel a Valentinoban, egy igazán interaktív felüdülés a kicsiknek.

 

 

 

Csík Zenekar és Rúzsa Magdi Koncert Már a gyerekek is tudják „Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, mert a rétes igen jó, katonának az való. Nem megyünk már messzire, csak a világ végére…”.

Nekünk nem kell a világ végére elmenni, ahhoz, hogy finom réteseket kóstolhassunk, elég csak részt venni a 2016. május 20-22. között Kiskőrösön megrendezésre kerülő Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztiválra.

Csík Zenekar és Rúzsa Magdi Koncert

Hegedű, gitár, brácsa, klarinét, tangóharmonika, nagybőgő, táncosok és egy Helsinkiben is Magyarországot képviselő elődadó.

Közkedvelt népzenei ritmusokat ötvöznek friss popzenével 2016. május 22-én Kiskőrösön a Csík Zenekar tagjai, Rúzsa Magdi és a Fitos Dezső Tánctársulat.

 

Szamócás vásári forgatag LajosmizsénÓvodai jel, lekvár, mesefilm, fesztivál…mire gondolunk?

...hát persze, hogy a szamócára J

Néptánc, íjászat, kenyérlángos, és sok-sok szamóca. Többek között ezek várják a 2016. május 21-én a lajosmizsei Szamócás Vásári Forgatagra kilátogatókat.

 

10 napot tölt Kecskeméten a Magyar Nemzeti CirkuszSzemélyesen is találkozhattok a nemzetközi cirkuszvilág sztárjaival, a Monte-Carloi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas Casselly család tagjaival, az Arany Pierrot-díjas Richter csoporttal, a szintén Arany Pierrot-díjas The Gerlings csoporttal és a világ számos fesztiváljain Arany díjat elnyert műsorunk többi fellépőivel! Ifj. Richter József és 70 fős társulatától most is profi előadásra számíthatunk, melyet 8 tagú élő zenekar kísér, élén a tehetséges Lady Massala, afrikai énekesnővel!

Nemzetközi cirkusz parádé és felvonulás: 2016.05.21. 11.00
Ingyenes nyílt cirkusznap Kecskeméten: 2016.05.28. 11.00

IV. Dance Universum országos táncverseny KecskemétHIP-HOP, mazsorett, színpadi látványtánc, disco

2016. május 22-én a Messzi István Sportcsarnok színpadán ezekben a kategóriákban fognak versenyezni a magukat megmérettetni kívánó csapatok, és egyéni versenyzők.

Izgalmas és látványos shownak ígérkezik a IV. Dance Universum Országos Táncverseny.

 

Univer E-szám mentes Nyílt NapFinom falatok, ajándékok, nyereményjátékok kíséretében tekinthetik meg az ételízesítők gyártási folyamatainak egyes fázisait a 2016. május 27-28. közötti Univer Tavaszi Nyílt Napok résztvevői.

A világszerte ismert magyar cég méltón büszke tartósítószer és hozzáadott színezékmentes termékeire, és egy varázslatos gyárlátogatás keretein belül szívesen mutatja be a termékek készítését.

 

„SGyereknapi Apacuka koncertzínes világ”, változatosan hangszerelt dallamok, különféle zenei irányzatok; néhány szóval így lehetne jellemezni a gyerekek egyik nagy kedvencét, az Apacuka zenekart.

Jó hír az énekes kedvű rajongótábor tagjainak, hogy 2016. május 27-én a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban ismét együtt dalolhatnak Krisztával, Viktorral, Balázzsal, és Péterrel.

 

Alsószéktói Családi nap és Kakasfőző Fesztivál – ingyen adják a kakastNépi játékok, süteménysütő verseny, judo-és táncbemutatók, neves fellépők egy helyen 2016. május 28-án a kecskeméti Melinda Parkban. Mivel idén is megrendezésre kerül Kecskeméten a Kakasfőző Fesztivál és az Alsószéktói Családi Nap az alsószéktói részönkormányzat, és a Chicken Food Kft jóvoltából.

 

 

Az év legnagyobb rögbis fesztiváljára és a mRugby Fiesta és Csepregi Éva gyermek koncert Kecskemétenagyar bajnokságok döntőire kerül sor, de nemcsak rugbyről fog szólni, hanem kiváló koncertekkel is kedveskednek a családoknak.

Nagyszínpadi fellépők:

15:00 CSEPREGI ÉVA GYERMEK KONCERT
21:00 CHILDREN OF DISTANCE KONCERT

 

Furfangos fejtörőkkel, érdekes, új ismeretekkel, a legügyesebbeket és legokosabbakat is próbára tevő játékos feladatokkal, táncos - zenés - énekes műsorral és kutyás bemutatókkal várjuk a kisgyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel, a fiatalokat barátaikkal.

Várjuk a kutyabarátokat, kutyatulajdonosokat, mindenkit, aki szereti az állatokat... és mindenkit, aki kikapcsolódni szeretne ezen a reményeink szerint kutyajó napon...
 

 

Gyermeknapi vetítések az Otthon Moziban

Május 28-án 15.00 órától kreatív animációs foglalkozással várják a gyermekeket!

 

 

Gyerek-nap a GranadábanKalandpark, ügyességi-és kvízjátékok, körhinta, ugráló vár, állatsimogató vár kicsiket és kicsit nagyobbakat egyaránt a ballószögi Granada Hotelben 2016. május 29-én.

A családok megkóstolhatják a Flamenco étterem finomságait a Sunday Brunch vasárnapi program keretén belül.

A program házigazdája Nagy Adri – kecskeméti énekesnő – aki énektudásával is elkápráztatja a nap folyamán közönségét.

 

LovasbeGyereknapozz a Biczó Csárdábanmutatóval, szamárvágtával, frissen sült kenyér illatával csalogatja mókára a gyerekeket és szüleiket a fülöpszállási Biczó Csárda és Lovas panzió.

Egész napos lovas kocsikázás, póni lovaglás, kreatív kézműves sarok, lufi hajtogató bohóc és finomabbnál finomabb ételek bűvkörében tölthetik el a napot 2016. május 29-én azok, akik Fülöpszállást veszik célba.

 

Ismét mosolyra hangolódhatnak kicsik, nagyok Kecskemét egyik kedvelt zenekarával.

Játék, móka, kacagás. Jól ismert és új dallamok. István, Anikó és Norcsi.

Turnézz a Mosolyra Hangolókkal gyereknapon!

2016. május 29-én délelőtt a lajosmizsei Liza Hotelben, délután pedig a Lakitelek – Tőserdőn szórakoztatják a gyerkőcöket.

 

Ezer Lámpás ÉjszakájaOrszágszerte 10 000 világító lufit engednek a magasba 2016. május 29-én este, az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan, hogy megmutassák a hazavezető utat.

Civil sátrak, családi-és gyermekprogramok, koncertek. Így telik majd a délután a kecskeméti Kossuth téren, az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Ezer lámpás éjszakája elnevezésű programsorozathoz kapcsolódóan.

 

Programajánlót készítette: Berta Elvira

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére