Jelenlegi hely

A Medina Adománybolt lelkes csapata várja a segítségeteket! Csalj mosolyt egy gyermek arcára!

Az adventi időszak a tél legszebb és legkülönlegesebb várakozással teli ünnepe. Minden gyereknek joga van megélni a Mikulás és a karácsonyi csoda hangulatát. Azoknak is, akiknek anyagi, társadalmi helyzete nem engedi ezt meg, hisz ezek a csöppségek nem tehetnek semmiről. Ezt segíti a kecskeméti Védőháló Karitatív Egyesületet és a Medina Adománybolt.


 

Lelkes csapatuk és Mikulásuk idén is felkeresi a szegény családokat az otthonaikban, hogy a gyerekek átélhessék a csodát! Segítsd Te is ezeket a gyerekeket, hogy idén Ők is elmondhassák találkoztak a Mikulással és igazi ajándékot kaptak.

Kérjük szépen, gondoljatok erre az akcióra is, amikor vásároltok az üzletekben. Elég egy-egy apróság, kis játék, rágó, filcek, színes és grafitceruza, egy labda, egy kisautó, egy baba, egy szép hajcsat, egyáltalán nem kell hatalmas dolgokra gondolni. De, ha otthon van jó állapotú játékotok, mesekönyvetek, társasotok, amit már kinőtt a gyerkőc és nem akarjátok eltenni az unokátoknak, ne tároljátok a szekrények tetején, padláson, zsákokban a kamrában, vigyétek be, hisz a játékok ezáltal újra életre kelnek és hatalmas örömet okoznak egy-egy kisgyermeknek.

Ha segíteni szeretnél Kecskeméten, a Csongrádi út 5. szám alá viheted be a Medina adományboltba.
H- P 8.30-17 óráig, szombatonként 9-12-ig van nyitva. A mikulásnak szánt ajándékokat december 4-ig adhatjátok le!

Tavaly 120 csomagot vittek házhoz, és idén is szeretnék ezt megvalósítani! Kb. 200 teherautónyi felajánlott bútort szállítottak ki a fennállásuk alatt, és kb 500 családnak segítettek már,  önkénteseik száma pedig már 30-50 fő. A számok magukért beszélnek, önzetlen segítségük tiszteletre méltó.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a segítség mindenkihez eljuthasson, így különösen, hogy segítsem az oldalammal a hírt minél szélesebb körbe eljuttatni azokhoz az anyákhoz, szervezetekhez, akik szívesen segítenek.
 


 

Mi karácsony előtt mindig kiválogatjuk a gyerekekkel közösen a játékokat, hisz, ahogy nőnek másra van igényük, más játékokban találják meg az örömüket, én pedig mindig a fejemhez kapok, hogy Úristen mennyi játékunk van – főként, amit elő sem vesznek…  Így a régi játékokat ilyenkor szépen elcsomagoljuk, rendszerezzük és odaajándékozzuk a rászoruló gyerekeknek. Van, hogy leadjuk szervezeteknek, van, hogy saját magunk visszük el a családoknak.

Nem is gondolunk bele, hogy ezzel mekkora értéket adunk gyermekünknek: empátiát, együttérzést tanítunk nekik, jót tesz a kis lelküknek és hihetetlen büszkének érzik ők is magukat, hogy segíthettek egy másik kisgyermeken. Ezáltal egy olyan értéket adunk nekik, ami pénzben nem mérhető. Természetesen mutassunk példát és mi is kotorjuk át a „játékosdobozunkat” megannyi felesleges, ruha, kabát, konyhai eszköz bújik meg otthonunkban, ami másnak egy fél világot jelentene még!

De nem csak adományokat gyűjtenek a Medina adományboltban, többféle módon tudod Őket segíteni: dolgozz velük, segítsd munkájukat!

Örömmel várják az önkénteseket csapatukban. Dolgozhatsz a boltban, válogathatod a beérkező adományokat, szervezhetsz élményadományokat, vagy látogathatsz családokat.

Ha úgy érzed, készen állsz arra, hogy segíts másokon, ne várd, hogy majd más megteszi, tedd meg Te! Keresd fel őket és hívd fel másoknak is a figyelmét rá!

Facebook oldaluk: 
 

Szerző: Makai M.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére