Jelenlegi hely

Teknősmosó - önismereti és terápiás mesekönyv

Támogasd a Családcentrum Alapítvány misszióját, hogy a gyermekek minél kevesebb félelmet tapasztaljanak meg pl.: az orvosi beavatkozásoknál, a terápiás fejlesztő foglalkozásokon, vagy ha kistestvérük születik! Ezen kívánnak segíteni önismereti- és terápiás mesekönyvük kiadásával, mely 1500-2000 gyermeknek segíthet a beilleszkedés, az elfogadás, és a helyes önértékelés kialakításában.

A könyvben csokorba gyűjtötték a Tőlük segítséget kérő családok leggyakoribb nehézségeit a gyermekek számára mesébe ágyazva, a felnőtteknek pedig megoldási javaslatokkal. Így mintákat kaphatsz az életedben előforduló leggyakoribb váratlan-és ismeretlen élethelyzetekre a különböző megküzdési stratégiák által.

Ma Magyarországon 100 anyukából 87 nem tudja megtanítani gyermekét a helyes fogmosásra. Könyvük segít feloldani a helyes fogmosással kapcsolatos félelmeket, továbbá támogatja a szülőket abban, hogy megszerettessék és bevezethessék a napi fogmosást.  

Az 1000 db, 250 oldalas színesen illusztrált könyvből 200 db-ot ingyenesen kapnak a szakszolgálatok tagintézményei, könyvtárak, a kiemelt támogatók, 50 db-ot a Rákóczi Szövetségnek ajánlották fel a magyarság összetartozás-tudatának erősítésére, a kisebbségben élő magyarság oktatás-és  nevelésügyének támogatására; a további 750 könyv eladásából befolyt összegből 100 rászoruló család ingyenes megsegítésben részesül. 

A Családcentrum Alapítvány fontos küldetésének tekinti  a gyermekek hangképzéshez szükséges beszédszervek és a légzés harmonikus kapcsolatát, a testi-lelki egészség megőrzését, a helyes dentálhigiénés- és fogmosási szokások kialakítását, a fogszuvasodás megelőzését. Fókuszában a családokkal végzett közös munka áll pl.: pár-és családterápia, logopédia, képességfejlesztés, iskolára való felkészítés, konfliktuskezelés, mediáció által.  

Várják témajavaslataidat a könyv folytatásához, hogy milyen nehézséggel küzdesz! 

Miért döntöttek úgy, hogy elkészítik ezt a könyvet?

Mert: 

  • az óvodába, iskolába kerülés új élményei, az itteni szűrések-vizsgálatok, 
  • egy új családtag érkezése, 
  • az új fejlesztő foglalkozások elbizonytalaníthatják az önbizalomhiányos, önértékelési nehézségekkel küzdő családok életét; 
  • a gyermekek az ismeretlen szavakat félreértik, vagy sokszor egyedül próbálják értelmezni és hasonló szóval helyettesíteni, (Pl.: Szabó L.: ÓRIÁS és ékszerész); 
  • a fogszabályozásnak köze van a nyeléshez, a légzéshez, testtartáshoz és a beszédhez.

Ezekhez hasonló összefüggésekre is rávilágítanak meséink. 

Miből áll a könyv? 

  • terápiás mesékből, 
  • a "Felnőtteknek szóló rész, iránytű" a terápiás megsegítési módokat tartalmazza, hogy a szülők felkészültebben és a gyermekeik számára hitelesen tudjanak válaszolni. 
  • A "Fejlesztő füzet" önismereti-és képességfejlesztő gyakorlatokkal elősegíti az önbizalom, a helyes önértékelés kialakulását, a kognitív képességek fejlődését. 

Mire elegendő a támogatásod? 

2 000 Ft 1 db mesekönyv nyomdaköltségét jelenti. 
4 000 Ft 1 db könyv minden költségét rendezi.
25 000 Ft 1 mese teljes  grafikai költségét kifizeti.  

Köszönetképpen 

Minden támogatónak e-mailben küldenek egy mesét, és értesítik a könyv kiadásának időpontjáról, valamint névreszóló meghívót küldenek a  könyvbemutatóra.   
Minimum 4 000 Ft adomány esetén a könyvbemutatón egy kis meglepetés ajándékkal is kedveskednek.
Minimum 6000 Ft-os segítségért cserébe a bemutatón a megjelent könyv egy tiszteletpéldányát adják át ünnepélyes keretek között. 
A 10 leggálánsabb támogató neve megjelenik a könyvben.

További információ: http://www.csaladcentrum.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére