Jelenlegi hely

Pszichodráma csoport indul Kecskeméten!

Itt az új esztendő, az új fogadalmak, elhatározások ideje. Itt a lehetőség, hogy jobban figyelj magadra, hogy egy időre kilépj a megszokott hétköznapi tevékenységek forgatagából. A pszichodráma segíthet ebben!

A fővárosban sokféle lehetőség van önmagunk fejlesztésére, most már itt is egyre több értékes kezdeményezés van erre! 2017 februárjától Kecskeméten is indul pszichodráma csoport, amely lehetővé teszi önmagunk és kapcsolataink jobb megértését, erőforrásaink mozgósítását.

Mi a pszichodráma?

A pszichodráma egy olyan csoportos önismereti módszer, amely a lélek igazságait kutatja a cselekvés által. A spontaneitást és a kreativitást helyezi előtérbe, az egyén pedig saját maga lesz a főszereplője önmaga történetének. Ő írja a forgatókönyvet, ő rendez, ő alakítja az eseményeket. Mindezeken keresztül pedig segíti az egyént önmaga jobb megismerésében.

Miért dráma? Színészkedni kell?

A dráma a lélek színpada, a bennünk zajló élményeket, történéseket visszük a csoportba. Nem igényel színészi képességeket, csak nyitottságot, kíváncsiságot és befogadást!

Kinek ajánlják?

Mindenkinek, aki vágyik önmaga jobb megismerésére, aki tenne magáért, aki szeretne jól bánni magával. Aki szeretne kiegyensúlyozottabb kapcsolatokban élni, szeretne jobb szülő, barát, vagy házastárs lenni.

Miben segíthet?

Önmagunk és kapcsolataink jobb megértésében, megismerésében, erőforrásaink mozgósításában, álarcaink levételében. Hisszük, hogy az önismereti munkának minden életszakaszban helye van, és általa bármely életeseményt – legyen az örömteli vagy akár válságos – megerősödés, lelki, szellemi fejlődés kísérhet.

Mit kell tudni a csoport kereteiről, hol lehet érdeklődni?

  • A csoportot minden hónap első szombatján tartjuk 10 és 18 óra között, egy órás ebédszünettel.
  • Helyszín: Kecskemét belvárosa
  • A jelentkezés feltétele: betöltött 18. életév
  • A csoport tervezett létszáma: 10-14 fő
  • A részvételi díj: 1000 Ft/óra, vagyis 10.000 Ft egy napra

Bővebb információ a módszerről itt olvasható.
Jelentkezni a csoportvezetők e-mail címén vagy telefonszámán lehet:

Oláh-Szücs Orsolya: mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, pszichodráma asszisztens, relaxációs gyakorlatvezető, mediátor

Gyüre Tamás: pszichológus, PhD hallgató, pszichodráma asszisztens, relaxációs gyakorlatvezető

A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt a csoportba, de minden jelentkezőnek visszajelzünk. A csoportban való részvétel feltétele egy személyes beszélgetésen való részvétel, melyek folyamatosan zajlanak a csoport kezdetéig, előre egyeztetett időpontokban.

Várunk mindenkit szeretettel!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére