Jelenlegi hely

Kecskeméten is "Énekelnek a Földért" - Csatlakozz Te is!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány egyedülálló akcióval ünnepli a Föld Napját: a világnap alkalmából közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre. 

Az "Énekelj a Földért" kezdeményezéshez a világ minden tájáról több, mint 90000 jelentkező csatlakozott. A szó szoros értelmében: Mindenki énekelni fog! A szervezők számításai szerint minimum 100.000 magyar fog énekelni a Földért a világ körül. 

A Föld Napja mára már világméretű mozgalom lett, ami több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja.

Már számos kecskeméti és Kecskemét környéki csatlakozója is van az eseménynek. Többek közt iskolák (pl. Béke Általános Iskola, Szent Györgyi Albert Középiskola, stb), óvodák (pl. Corvina Óvoda), valamint munkahelyi csoportok (pl. Bácsvíz Zrt.) és magánszemélyek lnekelnek majd együtt.
Csatlakozz hozzájuk Te is! A csatlakozók listáját itt találod: http://enekeljafoldert.hu/csatlakozok-listaja/

Kiskunfélegyháza főterére is várják az érdeklődőket pénteken 18:00-ra. A Facebook eseményhez itt tudtok csatlakozni: Énekelj a Földért Kiskunfélegyháza

Április 21-én, pénteken 9.30-kor Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórusa a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában fogják elénekelni a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt. Április 22-én, szombaton pedig a családok, baráti közösségek akár otthon, akár a kedvenc helyükön a természetben kapcsolódhatnak be az eseménysorozatba. A mozgalom célja, hogy fenntarthatóságra nevelje a fiatalabb nemzedéket a zene segítségével, felhívja a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára.

Hallgasd meg a dalt a www.enekeljafoldert.hu oldalon, amit Bagdi Bella az Oscar-díjas Mindenki c. filmben szereplő kórussal énekel!

"A zene egy csodálatos eszköz, amelynek segítségével az emberi társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére irányíthatjuk a figyelmet." – vallja Bagdi Bella, aki az alapítványi tevékenysége mellett civilben személyiségfejlesztő tréner, előadó, író és énekes.

"Ha részesei akarunk lenni annak a hatalmas árhullámnak, amely kiemeli a válságból az emberiséget és egy pozitív jövő felé sodorja, akkor meg kell változtatni magunkat. Nem a gazdaság, a hatalom és a technika, hanem gondolkodásmódunk és cselekvésünk határozza meg jövőnket." László Ervin, tudományfilozófus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az Énekeljünk a Földért mozgalom fővédnöke

Boldogságprogrammal a jobb közérzetért

A boldogságra való képesség tanulható. A Jobb Veled a Világ Alapítvány a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épült Boldogságprogrammal ösztönzi az embereket az önfejlesztésre, a lelki béke elérésére és a pozitív gondolkodásra, ötleteket és módszertani segítséget adnak a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. A Boldogságóra programot az ELTE Pozitív Pszichológiai Laboratóriuma, Oláh Attila professzor vezetésével tudományosan is megvizsgálta, az eredmények alátámasztják, hogy tényleg boldogabbá teszi a gyerekeket a boldogságórákon való részvétel.

Itt tudsz csatlakozni a közös énekléshez.

Legyen jobb Velünk a Világ!

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére