Jelenlegi hely

Nyári esték nagyszerű programja - a piknik

Most egy olyan ötletet hoztunk Nektek, ami szerintünk nagyon jó lenne, ha divatba jönne. Én régen sokszor láttam a mesékben, akkor mindig odavoltam érte. Mert olyan cuki volt ez az egész.
Nos, igen, a piknikezésről van szó…

 

Valljuk be őszintén, hogy időnként csak arra vágyunk, hogy megállhassunk és megpihenjünk…akár csak egy kicsi időre is. Mikor lehet alkalom erre, ha nem nyáron, amikor a leginkább időt szoktunk szakítani a lazításra és a feltöltődésre. És mi azt mondjuk, hogy igenis Te is add be a derekad, és foglalkozz kicsit magaddal, a barátaiddal, a pároddal, vagy a családoddal. Akivel a leginkább szükség van már arra, hogy együtt legyetek. De akár mindannyiukkal…

Ez a program ideális, ha szeretnél egy jót beszélgetni a barátokkal, vagy ha romantikáznátok a pároddal. Természetesen az egész családnak is szuper időtöltés lehet, ha egyik este nem a lakásban, hanem a szabadban vacsoráztok…és közben beszélgettek, együtt vagytok és élvezitek a pihenést.

Most lássuk, hova érdemes ellátogatni, ha a piknikezést fontolgatjátok!
 

Szulyovszki-emlékpark (www.vackorvar.hu)

A Vackor Vár Erdei Iskola a Nyíri erdőben található, mely leginkább a 6-18 éves korosztályt szeretné segíteni abban, hogy egyre inkább megszeressék a természetet, annak értékeit és kincseit. A pihenni vágyók számára évtizedek óta nyitva áll a Szent Hubertus Parkerdő.  1905-ben épült Szulyovszky László erdésztechnikus és családja számára egy erdészház, mely a rendszerváltás után múzeummá alakult, amely az erdész szabadságharcos ereklyéit őrzi. Az erdészházat egy ligeterdő veszi körül, mely padokkal, tűzrakóhelyekkel és szaletlivel várja a családokat. Megtekinthető még a Szent Hubertus kápolna, az Aradi Vértanúk Emlékhelye és a Millecentenáriumi Emlékmű is.


Potykató Pihenőpark (www.potykato.hu)

Kecskemét-Hetényegyháza mellett lévő Nyíri-erdő páratlan környezetében, 10 hektáros erdő közepén található ez a fantasztikus hely, ami szeretettel vár minden pihenni vágyót.
Tekepálya, focipálya, játszótér is található itt, de nagyobb rendezvényeket is szoktak szervezni. Sátorozhattok, főzhettek kedvetekre! Megéri megnézni!


 


Kecskeméti Arborétum (www.kecskemetiarboretum.hu)

A romantika garantálva van, ha az Arborétumot választjátok, ebben biztosak lehettek. Bárhová néztek, gyönyörű fák, és bokrok ölelik körbe a területet. Kedvetekre relaxálhattok, nagyszerű feltöltődés vár arra, aki ezt a csodás helyet választja. Minden tekintetben páratlan élményt nyújt. Csak kapjátok fel a finomságokkal teli kosarakat, és irány a piknikezés.


Benkó Zoltán Szabadidőközpont (www.szabadidokozpont-kecskemet.hu)

A Szabadidő Központ az a hely, ahol biztosan mindenki megtalálhatja a hozzáillő időtöltést.  Az egész család jól érezheti magát. A kicsiket a játszótér, a nagyokat a kültéri fitnesz eszközök várják, a sportra vágyóknak kialakított futóútvonalak állnak a rendelkezéseikre, de aki enni szeretne, az csak pakolja össze a bográcsállványát vagy a piknikkosarát,vagy hozza magával a pecabotját és fogja ki a ki a méretes halakat. 
Ebben a cikkünkben találhattok bővebb információkat a dombról


 

Tőserdő (www.toserdo.com)

Lakitelek üdülőterülete és egyben a legfőbb természeti övezete is. A Kiskunsági Nemzeti Park része, amely gazdag növény-és állatvilággal rendelkezik. A Holt-Tiszához pedig különösen a horgászoknak, lovasoknak és kutyasétáltatóknak ajánlott ellátogatni. Ezek a természeti különlegességek veszik körül a Tősfürdőt, a Tőserdei Kalandparkot és Csónakkölcsönzőt. Ráadásul programokból és fesztiválokból sincs hiány. Piknikezésre tökéletes, de ha ez nem lenne elég, akkor büfék és éttermek széles kínálata vár minden éhes vendéget. Ki ne hagyjátok a Talmácsi Fagyizót, ami igazi éke a helynek.

Kolon-tó (www.kolon-to.com)

Túrák széles kínálatából választhattok, ha ezt a helyet tűzitek ki következő úticélotoknak. A Kolon-tavat, a Bikatorok tanösvényét és a Kolon-tavi Orchideák tanösvényét járhatjátok körbe, valamint lovaskocsira is szállhattok. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a természetet és szívesen megcsodálná a különleges élővilágot.
 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére