Jelenlegi hely

Tari Annamária pszichológus előadása Kecskeméten - Generációk online

Online ajánló offline előadáshoz. A jegyzetfüzeted ne hagyd otthon! Generációk online címmel tart előadást október 24-én, Tari Annamária pszichológus az Ifjúsági Otthon Szülők Iskolája programsorozatának nyitányaként.

Érted, amit mondok? - kérdezed a gyerekedtől nap mint nap. De vajon mennyire beszéltek egy nyelvet? Számos dolog van, amivel kapcsolatban a gyerekeink nagyon más módon szereznek tapasztalatot, mint ahogy mi a gyermekkorunkban. Például, amikor a házi feladat elkészítéséhez már nem a könyvtár polcai között kell bolyongani, hanem a számítógépen, keresések sorozatát kell elvégezni.

A Szülők Iskolája nyitó előadásán kapsz tehát egy helyzetképet, hogy milyen szemüvegen keresztül látják a világot ma a különböző generációk. Az által, hogy megérted ezt, már a megoldás is közelebb kerül.

Dr. Tari Annamária, a téma elismert szakértője, a tőle megszokott közérthető módon beszél erről a szerteágazó világról. Sok gyakorlati példát is hallhatunk majd, megoldási javaslatokkal. Mi a teendő például akkor, amikor a gyerekek egymást az iskolán kívül is, az online térben piszkálják, csúfolják, szekálják? Riasztó adat, hogy átlagosan a gyerekek csupán 24%-a mondja el tanárnak, vagy szülőnek, hogy ilyen konfliktusba került. Tari Annamária pszichológiai oldalról ezt társas agresszióként említi. A probléma megértését és megoldási lehetőségeit több oldalról megvilágítja.

Lesz rácsodálkozás és megdöbbenés az előadás során, azonban ha aktívan jegyzetelsz, egy jól használható útmutatóval gazdagodsz a további otthoni beszélgetésekhez. Bátran kérdezhetsz is személyesen az előadótól a program végén. Érdemes lesz tehát offline találkozni október 24-én, az Ifjúsági Otthonban, ha már ezt az online ajánlót elolvastad.

Időpont: 2017. október 24., 17:00–18:30
Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon
Belépőjegy: elővéteben 1.600 Ft, az előadás napján 1.800 Ft
Jegyek 2017. szeptember 4-től válthatóak a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon pénztárában.

Készítette: MasiMami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére