Jelenlegi hely

Origami vándorkiállítás nyílik január 19-én Kecskeméten

A 2013-ban Pécsett elindított vándorkiállítás eddig több mint 40 városban mutatkozott be. A Kecskeméten 2018. január 19-én megnyíló kiállítás a Magyar Origami Kör 30. születésnapja alkalmából különleges szerepet játszik.
A kiállítást Kricskovics Zsuzsanna, a Magyar Origami Kör alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke nyitja meg. A kör tagjai és a megnyitón részvevő érdeklődők a helyszínen hajtogatott közös kiállítási darab elkészítésében vehetnek rész.

Helyszín: Tudomány és Művészetek Háza (Kecskemét, Rákóczi u. 2.)

Időpont: 2018. január 19. 16 óra

Megtekinthető: 2018. február 20-ig, az intézmény nyitvatartási idejében

A Magyar Origami Kör 1988 januárjában alakult meg Kecskeméten Kricskovics Zsuzsanna animációs művész vezetésével. A Kör célja az volt, hogy minél több emberrel megismertesse az origamit, elsajátítassa a tanítókkal, óvónőkkel, szülőkkel az alapokat, hogy aztán ők továbbadhassák tudásukat. 
Az elmúlt 30 évben nem csak a pedagógiában, rehabilitációban nyerte el megfelelő helyét a hajtogatás, hanem kialakult egy művészeti alkotásokat létrehozó csoport is, a Magyar Origami Kör művészeti szekciója.

AZ ORIGAMI CSODÁLATOS VILÁGA vándorkiállítás bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe. A látogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. A művészeti szekció tagjai mellet bemutatkoznak a legtehetségesebb hazai origamisok. A kiállításon különleges alapanyagokból készült origami alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők. A kartonhajtogatás, vizes-technika, textil origami és fémhajtás teszi különlegessé a tárlatot. A bemutatott alkotások nagy része az alkotók saját ötletei alapján készültek.

Zsebe József (MOK Művészeti Szekció)

Az ország nemzetközileg elismert origami művésze. A 2016-os Tajvani Origami Világkiállítás meghívott kiállítója volt. Munkáira a letisztult vonalvezetés jellemző. Kreatív kartonból és nehéz akvarell papírból vizes technikával hajtogat, valamint kifejlesztette a fémhajtogatás technikáját.

Budai Péter (MOK Művészeti Szekció)

10 évesen hajtogatta első saját origami alkotását. Több könyve jelent meg kül- és belföldön egyaránt. Rendszeres meghívott vendége volt nemzetközi origami találkozóknak.

Sebők Zsolt (MOK Művészeti Szekció)

Egyedi, saját stílusa miatt egyértelműen felismerhetők az általa készített hajtogatások. Munkáira jellemző a színes papír használata.  Több rétegű, fémfóliás papírból hajtogat, aminek segítségével szobor-szerűen tudja elkészíteni a figuráit.

Horváth Hella (MOK Művészeti Szekció)

A hazai tesszalációs hajtogatás mestere. Több belsőépítészeti pályázatot nyert hajtogatott lámpa buráival, melyek az itt kiállított képek továbbgondolásai.

Pelle János – arckép

Az egy papírból készített arc alapja a tesszalációs alaphajtás, melyet a művész különböző módon húzott ki a térbe. Ezek a kitüremkedő, kisimult lapok formázzák meg az emberi arcot.

Molnár László – ghian-zhi technika

Az egyik legismertebb új origami technika képviselője, amit az tesz különlegessé, hogy ő a kiürült teatasakot hajtogatja meg és építi össze különböző kiállítási darabokká.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére