Jelenlegi hely

Éljen a házasság! - Házasság heti programok Kecskeméten

Három programmal kapcsolódik az országosan február 11-e és 18-a között zajló Házasság hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kecskeméti civil szervezet idén farsangi mulatsággal, rajzzal és szavalattal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

A Családi farsangi kavalkád a Családok éve programsorozat kecskeméti nyitórendezvénye.

A gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szóló családi napon a három generáció együtt játszhat a hagyományos és a mai kor játékaival. A népi játékok mellett a szervezők számítógépes játékokkal és logikai fejtörőkkel is készülnek, a kézműves foglalkozásokon pedig bárki elkészítheti álarcát a jelmezes felvonuláshoz. A palacsintasütő verseny jótékony célt szolgál, így az elkészült finomságokat adományért adják majd.

A programok között lesz még

  • árnyvarázs,
  • interaktív folklórszínház,
  • táncház és családok,
  • intézmények csapatversenye,
  • de nem hiányozhatnak a sport megmérettetések sem.

A február 10-én 12 óra 30 perctől a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémiában és előtt zajló Családi farsangi kavalkádot a Kállay-Saunders Band koncertje, majd télűző tábortűz zárja. A ceremóniamester Rumi László bábszínész, rendező lesz.

Szavalóversenyt is hirdettek a középiskolások körében. A világ- és a magyar irodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Kodály iskolában hangzanak majd el február 14-én, szerdán 15 órától.

A Bozsó Gyűjtemény ad helyett a Családok éve 2018, ahogy én látom a családomban című általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének és kiállításának február 17-én, szombaton 17 órakor.

Szerelmi kalandtúra

A Parázs Központ 2018-ban immár 6. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Szerelmi kalandtúrát, amely több héten át tartó párkapcsolat-építő játék számos helyszínnel és feladattal. A feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is 2018. február 10. és március 24. között.  Pörgessük fel a kapcsolatunkat és vegyünk részt az izgalmas, romantikus, szórakoztató és feltöltődő állomásokon! Bővebben a programokról Itt olvashatsz!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére