Jelenlegi hely

Új napközbeni gyermekfelügyelet nyílt Kecskeméten

2018. júniusától új napközbeni gyermekfelügyelet nyílik Kecskemét belvárosában. A mozgás-és beszédfejlesztő terápiák otthona, a Bagolyvár Fejlesztő Központ 2018-ban új helyre költözött és egyben szolgáltatásai bővítésébe is kezdett a kecskeméti szülők örömére.

Ennek eredményeként már a családi napközi egy új formája, a napközbeni gyermekfelügyelet is várja a 2–7 év közötti gyermekeket Kecskemétről és környékéről két külön csoportban.
Csoportonként maximum 7 gyermek nappali ellátása valósul meg így, magas színvonalon, szakképzett dolgozókkal.  A helyszínt tágas, napfényes terek jellemzik és kellemes játszóudvar is tartozik hozzá.

Érdeklődni és jelentkezni folyamatosan lehet a Bagolyvárfejlesztő Központ elérhetőségein.

2016 őszén nyitotta meg kapuit a Bagolyvár Fejlesztő Központ Kecskeméten. Az alapítókat az a szándék vezérelte, hogy többféle módszerrel, de egy helyen és kiváló szakemberek közreműködésével tudjanak hatékony segítséget nyújtani az eltérő fejlődésmenetű gyermekeknek és családjaiknak. A Bagolyvárban ezen kívül számos programlehetőség érhető el azok számára is, akik normál fejlődésmenet mellett különböző készségfejlesztéssel kívánják gyarapítani gyermekeik jelenét és jövőjét.

A napközbeni gyermekfelügyelet két csoportja pedig várja azokat a gyermekeket, akik nem járnak bölcsődébe, vagy helyhiány ill. egyéb feltétel nem teljesülése okán nem nyertek oda felvételt.
Az óvodás korosztály gyermekei abban az esetben lelhetnek itt második otthonra, amennyiben az óvoda látogatása alól a jogszabályoknak megfelelő felmentéssel rendelkeznek. Az óvodába járó gyermekek a kötelező nevelés idején kívül, valamint a nyári szünidőben vehetik igénybe a napközbeni gyermekfelügyeletet.

   

A napközbeni ellátás biztosítása mellett a lelki és mentális fejlődés megfelelő támogatása is célkitűzés a közös játék és az irányított foglalkozások révén, melynél figyelembe veszik a gyermekek életkori sajátosságait is. Fontos továbbá, hogy a már működő mozgás-és beszédfejlesztő központ elfogadó, támogató szemléletét beemeljék a gyermekek nappali ellátásába is. A fenntartó ezentúl arra is törekszik, hogy a fejlesztés területén szerzett tapasztalatokkal a lehető legtöbb segítséget nyújtsa azoknak a gyermekeknek és a szülőknek is, ahol meglassúbbodott fejlődés tapasztalható.

A napközbeni ellátásra és a fejlesztő terápiákra is folyamatosan lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken: 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére