Jelenlegi hely

Ciróka Bábszínház a legjobb gyerekszínházi előadásért járó Üveghegy díjat kapott

Van nekünk egy Cirókánk, akikre most (is) büszkék lehetünk! Május 7-12. között került megrendezésre a IX. Kaposvári Nemzetközi ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelynek  versenyprogramjába beválogatták A  lepkeoroszlán című előadásunkat.

A zsűri a legjobb gyerekszínházi előadásért járó Üveghegy díjjal jutalmazta a produkciót.
A darabot - Vidovszky György rendezésében-  2017 novemberében mutatta be társulatunk.

A lepkeoroszlán a negyedik produkció, amellyel a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy díjat elnyertük. 2002-ben az Árnyak Színháza, 2013-ban A Csomótündér, 2016-ban pedig a Lúdas Matyi érdemelte ki az elismerést.

A lepkeoroszlán c. darabot Michael Morpurgo azonos című gyermekregénye alapján írta: Kolozsi Angéla;  dramaturg: Dobák Lívia; koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter; tervező: Mátravölgyi Ákos; zeneszerző: Monori András
Játsszák: Dénes Emőke mv. Bárnai Péter mv., Ivanics Tamás, Krucsó Júlia Rita

Ajánló:
Sokféle élet létezik: sokféle gyerekkor, sokféle barátság. Bertie például Dél-Afrikában tölti a gyerekkorát, egy zárt farmon, a szavanna kellős közepén. A farm kerítésén túl csak úgy nyüzsögnek a leopárdok, foltos hiénák, cerkófmajmok, zsiráfok és elefántok: mintha Bertie egy állatkertben élne- csakhogy ebben az esetben ő van bezárva...

Szülei féltik, ezért nem mehet ki a farmról, odahaza viszont nincs kivel játszania. Bertie egyetlen öröme, hogy a házuk mellett álló fáról nézheti a szavanna életét. Egy nap megpillant egy fehér oroszlánkölyköt, és ez - ahogy az ember életében minden jelentős barátság - egy csapásra megváltoztatja az életét...

Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére