Jelenlegi hely

Hozz Te is tartós élelmiszert a templomba! Március 24-31. között Nagyböjti élelmiszergyűjtés, hogy senkinek ne kelljen éheznie

A nagyböjt ideje kiváló alkalom a jócselekedetekre, az irgalmasságra, amely szeretetből, nagylelkűségből fakad. Hazánkban sokan vannak, akik szeretetre és egyre többen azok, akik kenyérre éheznek. Egész életben meghatározó a szeretet és a példamutatás, mivel a kisfiam lelkes ministráns, szívemen viselem az ilyen jellegű "akciókat".

Ne hagyjuk, hogy éhezzenek az emberek, mi is segíthetünk, hogy egy kicsit könnyebb, szebb legyen a Húsvéti ünnep a rászoruló családoknak, idős embereknek!

Március 24. és 31. között várja az adományokat országszerte a Katolikus Karitász

Idén is meghirdeti a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést a Magyarországi templomokban, ami lehetőséget teremt az alamizsna kifejezésére is. Kérik, hozzák el a szentmisékre a tartósélelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. 

Hogyan segíthetünk?

Bármilyen tartós élelmiszer - liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea - felajánlásával.

A kecskeméti Nagytemplomban március 24. és 31. között a misék előtt vagy után lehet behozni az adományokat a sekrestyébe. Természetesen nem csak Kecskeméten, hanem minden katolikus templomba várják nagy szeretettel az élelmiszer adományotokat!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele egy része a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről:

 „A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.”

 „Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei nagyböjtben is, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetitek a vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 24-től 31-ig. Adományaitokat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtésük eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattak el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább 1 kg adományt viszünk a templomba, újra nagyon sok családnak tudnak segíteni az irgalmas Jézus példáját követve. „

„Már az ószövetség prófétája, Izajás így közvetítette Isten üzenetét a helyes böjtölésről:  

„Tudjátok, milyen az a böjt, amelyet én kedvelek? Ezt mondja Isten, az Úr: Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!” (Iz 58, 6a;7) 

Ima-böjt-adakozás: ez a három tanács legyen kísérőnk az idei nagyböjti utunkon. 

Az első század keresztényei a szentmisére hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat és régi böjti hagyomány az egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a szegényeknek ajánlották fel. 

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia"

 

Tegyük szebbé valaki napját és lehetőségeitekhez mérten, készítsetek egy kis "szeretet" csomagot!

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére