Jelenlegi hely

Online óvodai foglalkozások indulnak Kecskeméten - nem lesz kötelező, de jól jöhet a szülőknek egy-egy játékötlet

Szemereyné Pataki Klaudia közölte a közösségi oldalán, hogy április 6-tól az önkormányzati  fenntartású óvodák online foglalkozást indítanak a gyerekeknek.

"Az ehhez szükséges hiányzó laptopokat az önkormányzat biztosítja az óvónők részére."

Ez nem lesz kötelező, de jól jöhet a szülőknek egy-egy játékötlet

Inkább egy lehetőség azoknak a szülőknek, akiknek van kedvük, idejük leülni a kicsikkel, de esetleg már kifogytak az ötletekből. Természetesen nem a gépek elé lesznek odaragasztva a kicsik, ez nem digitális oktatás, az óvó néniktől heti tervet kapnak a családok, ahogy már írtam is, nem lesz kötelező megcsinálni, de akik részt vettek benne, azok fotóit szívesen fogadják az óvó nénik.

A heti tervek mellett napokra is lebontják, segítik az óvó nénik a szülőket játékötletekkel, igyekeznek minél színesebben és izgalmasabban bemutatni a feladatokat. A kisgyermekek az oviban játékos ismeretekkel tanultak, mindig az aktualitásoknak, ünnepköröknek és a természet változásának függvényében. Például házi állatok témakörben, segítik a szülőket, hogy hogyan kérdezzenek, milyen állatokat kell ismerniük a gyerekeknek, és milyen mesék, versek taroznak hozzá, ezekhez küldenek videós linkeket vagy épp felolvassák, eléneklik őket. De nem szeretnék terhelni a szülőket, hiszen tudják, hogy home office-ban, háztartás mellett, és ott ahol iskolás gyerekek is vannak, mennyire megterhelő most az élet, ezért inkább segítségként nyújtják és nem kötelező őket megcsinálni.

Ez is egy segítség, hogy legyen munkájuk a kecskeméti óvó nőknek, nekik nagyon hiányoznak a gyerekek és örömmel fogadták az online lehetőséget.

A polgármesterasszony azt is elmondta, hogy a nem ügyeletes óvodákban a dajkák vállalták az udvarok rendbetételét.

Szintén a dajkák felajánlása, hogy otthonaikban maszkokat varrnak. Ezek segítségével lehet majd pótolni a felmerülő további lakossági igényeket.

Köszönjük az óvónők és a dajkák segítőkész hozzáállását.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére