Jelenlegi hely

Nem egynyári kaland(or) – gyerektábor ajánló

Szerencsére egyre több fiatalnak fontos a környezetvédelem. Te is meg akarod menteni a világot? Nyugi, mi nem tekintünk rád csodabogárként, erről meggyőződhetsz a PEOPLE TEAM kecskeméti KUTATÓK+KALANDOROK táborában. Sőt, a csomagon belül több témát is bejelölhetsz – mindet, amelyik csak érdekel, legyen az zöld vagy kalandtábor, régészet, WWF, de az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a példaképem Greta Thunberg topikokba szintén belekóstolhatsz.

Fenntarthatóság mindenekelőtt

Ha a zöld táborra esik a választásod, bepillantást nyersz a National Geographic titkaiba: emberek, állatok, földrészek, egyiptológia, rovartan, vulkánok, katasztrófák, csillagászat, relativitáselmélet, kozmológia. Izgalmas kísérletekben vehetsz részt, ellátogathatsz egy mezőre, ami testközelbe hozza a természet csodálatos élővilágát, éjszakánként pedig távcsővel pásztázhatod a csillagokat.

Lara Croftok és Indiana Jonesok világa

Szereted a Lara Croft-filmeket és -játékokat? Mindig is érdekelt a múlt, és szívesen foglalkoznál régi leletek feltárásával? Nos, ha ez az álmod, kóstolj bele a PT-vel, milyen érzés archeológusnak lenni: a régésztáborban lehetőséged adódik részt venni egy ásatáson. Izgalmas kincsvadászat, térképolvasási gyakorlatok, történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások és még sok más, izgalmas program vár rád.

A pandák választása

A WWF célul tűzte ki az emberek és a természet harmóniájának megteremtését. Feladatának tekinti az erdők, az óceánok és az édesvizek védelmét, a környezetszennyezés mértékének csökkentését. Gondolj arra, hogy kölcsönbe kaptuk a Földet, és a te gyermekeidnek, unokáidnak élhető környezetet kell(ene) örökölnie. Ha fontosnak találod, hogy a jövőben is élvezhetők legyenek az anyatermészet értékei, csatlakozz a WWF táborához.

Tisztítsuk meg vizeinket a műanyagtól!

Az Ocean Cleanup egy holland fiatalember, Boyan Slat fejéből pattant ki. Amikor búvárkodása során sokkal több szemetet látott, mint halat, elhatározta, hogy megtisztítja az óceánt. Otthagyta az iskolát, céget alapított, és ma is töretlenül – és sikeresen – dolgozik terve megvalósításán.

Veled egykorú, és tízmillió ember követi, ki az?

Hát persze, hogy Greta Thunberg! Greta egy tanórán hallott először az élővilág pusztulásáról, de amíg őt megviselte a Föld katasztrofális helyzete, addig osztálytársai mit sem törődtek az elhangzottakkal. Ha a lelked mélyén te is Greta Thunberg vagy, szeretnél jót tenni, illetve jól érzed magad más klímavédők társaságában, akkor mentsük meg együtt a világot – az első lépéseket a PEOPLE TEAM nyári tábora mutatja meg. Kalandra fel!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére