Jelenlegi hely

Játszótér a múzeum kertben, ahol életre kelnek a népi hagyományok

Mindig szeretek új játszótereket felfedezni, mert a játszótér az a hely, ahol a gyerekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, szabadon engedhetik a képzeletüket, miközben hasonló korú kis barátaiktól gyűjthetnek elengedhetetlen tapasztalatokat, ami a szociális érésüket szolgálja.

A népi fajátszótereket meg kifejezetten szeretem, megismertetni a gyerekeket a hagyományokkal, a természetes anyagokkal mindig egy nagyon különleges élmény. Találtam egy nagyon klassz játszóteret, igaz nem Kecskeméten van, hanem Nagykőrösön, de az sincs nekünk messze. Kecskemét felől, ahogy beérkezünk Nagykőrösre Cegléd irányában, az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény udvarán találjátok a Nagykőrösi Népi Fajátszóteret, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a régi, hagyományos fajátékokkal és önfeledtek szórakozhatnak.

Több mint 20 népi fajátékkal találkozhatnak az idelátogatók minden szombaton és vasárnap, 10.00-18.00 óráig, többek között a csirkepofozóval, a sárkányűzővel vagy a katicafogóval, népi körhintával, de megjelenik Toldi műve is a bika fogóval és erőpróbával. Lehet hordón lovagolni, futárokkal veresenyezni, vagy épp katicát fogni. Ez a játszótér nem csak szórakoztató a kicsiknek, de tanító jellegű is.

A játékok az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást biztosítanak. Amíg a szülők elfogyasztanak egy kávét vagy üdítőt a remek hangulatú Gold Café-ban, addig a gyerekek használhatják a játékokat és nem kell azon sem aggódni, hogy elkószálnak, hiszen az udvar zárt,így teljesen biztonságban mehet az önfeledt játék és szórakozás.

Cím: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Nagykőrös, Ceglédi út 19.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére