Jelenlegi hely

Miért jók a csoportos aerobik órák? 4 eszköz, amire számíthatunk, ha az aerobik mellett döntünk

Az aerobikedzés is tekinthető fitneszedzésnek, hiszen egy oktató segítségével sajátítják el az edzeni kívánó hölgyek, urak az alapvető mozgásformákat és az aerobik eszközök használatát. Sokan csak akkor szánják rá magukat az edzésre, amikor több emberrel összefogva, együtt mehetnek el edzeni.

Nincs ezzel baj, hiszen nem vagyunk egyformák. Valaki egyedül, magányosan szeret sportolni, más csak társaságban képes rávenni magát az edzésre. Mégis, miért jó, ha közösségben edzünk, és milyen eszközökön fogunk edzeni? A cikkből ez is kiderül!

Mi a jó a csoportos aerobikban?

Amennyiben a csoportos aerobik órákat választjuk, úgy soha nem fogunk unatkozni, hiszen egy ilyen csoportban, remek a hangulat és a társaság tagjai is kellőképpen egymásra tudnak hangolódni.

A csoport, segít a motiváció kialakulásában és annak fenntartásában. Sokszor határozzuk el ugyanis, hogy holnaptól egészséges életet élünk, aztán, ha senki sem kéri számon rajtunk, hogy valóban egészséges ételt ettünk aznap, vagy edzettünk - e, hajlamosak vagyunk elbliccelni az edzéseket. Ha azonban egy jól összeszokott társaságba keveredünk, ha olyan emberekkel edzünk együtt, akiket kedvelünk, akkor abban is motiváltak leszünk, hogy mihamarabb lefogyjunk, hogy minél előbb megizmosodjunk.

Az aerobik órákban az is jó, hogy a csoportot egy aerobikedző vezeti és irányítja, egy olyan profi személy, akinek a segítségével elkerülhetjük az esetleges sérüléseket és baleseteket, míg ez otthon gyakran megeshet velünk, amennyiben nem tudjuk szakszerűen használni az adott fitnesz eszközöket. Nézzük, milyen aerobic kellékek lesznek az edzőnk repertoárjában, milyen eszközök lesznek a csoportos edzéseken! Ezeket az eszközöket saját magad részére is megvásárolhatod, hogy otthon is tudj majd edzeni.

  1. Aerobic step lépcső

Az aerobic step lépcső a függőleges edzést teszi lehetővé. A step lépcsőt használó személy a lépcsőre fellépve, majd arról lelépve, magassági különbségeket küzd le. A lépcsőzéssel az alsó végtagok izmait terheljük, ezzel szemben ez a mozgásforma az egész test erősítésére alkalmas.

  1. Aerobic labda

Az aerobic csoportokban az egyik legnépszerűbb eszköz, az aerobic labda. A labdán történő tornagyakorlatok vicces helyzeteket teremthetnek kezdetben, de mivel az egyensúlyfejlesztő gyakorlatok végzését is elősegítik, így egy idő után már mindenki precízen és pontosan fogja a gyakorlatokat végezni. Az aerobic labda lehetőséget nyújt a gimnasztikai gyakorlatok elvégzésére és a nyújtást is elősegíti.

  1. Kézi súlyzók

Az aerobic edzések elmaradhatatlan kelléke a kézi súlyzó. A súlyzós gyakorlatok, egyfajta erősítő gyakorlatok is. Ezeket a gyakorlatokat csak kisebb súllyal végzik az aerobic órákon részt vevő személyek.

  1. Műanyag karika

Az edzésen a műanyag karika is előkerülhet, mint segédeszköz. A karika nem csak a kondíciót, hanem a koordinációt is fejleszti. A karika alkalmas a kéz és a láb körüli forgatásra, de még játék és tánc során is alkalmazható, így a gyerekek is élvezhetik a műanyag karika használatát.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére