Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. A Szent István téren vásárral, vizuális élménnyel, gasztrocsemegékkel és ingyenes korcsolyapályával várják a látogatókat. A 2018-ban Európa második legjobb karácsonyi vásárának választották a rendezvényt.

Minden nap fotókiállítás, különleges zenei élmények, valamint selfie automata is lesz, továbbá minden délután 16:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget.

A vásár védettségi igazolvánnyal látogatható.

További információ

Időpont: 2021. november 28.- 2022. január 1.
Helyszín: V. ker. Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren.  Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

További információ

Időpont: 2021. november 26. - december 23.  (a korcsolyapálya január végéig van nyitva)
Helyszín: III. ker. Óbuda, Fő tér

Varázslatos
Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhattok az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

A jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően a vásáron való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

További információ

Időpont: 2021. november 19. - december 31.
Helyszín:  V. ker. Vörösmarty tér

Téli csodavilág
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri eseményen lesz gyerekkoncert, óriásbábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2021. november 14. - december 30.
Helyszín:  VI. ker. Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Kézműves és színházi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és zenei produkciókkal is várja az érdeklődőket a Várkert Bazár adventi programsorozata. Lesz szabadtéri kiállítás, tárlatvezetés, irodalmi est és várséta, fellép mások mellett a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Random Trip, valamint Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra.

Gyerekek számára bemutatják a karácsonyi meseirodalmat, valamint a régmúlt karácsonyait, ünnepi szokásait elevenítik fel. Advent vasárnapjain a Várkert moziban A diótörő lesz látható, a Belefér egy pici szívbe című interaktív gyerekelőadás pedig a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.
Új helyszín: a Lovarda advent harmadik vasárnapján gyermekprogramokat kínál.

További információ

Időpont: 2021. november 22. - december 30.
Helyszín: Várkert bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró vásár a Hagyományok Házában

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol igényes és egyedi ajándékok vásárolhatóak közvetlenül az azokat készítő népi iparművészektől, kézművesektől.

A vásár mellett lehetőség lesz kézműves workshopokon saját ajándéktárgyak készítésére, az ünnepi hangulatot pedig népzenei koncertek, zenés-táncos előadások, gyermek- és családi programok teszik majd teljessé.

További információ

Időpont: 2021. december 10-12. 
Helyszín: Hagyományok Háza, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére