Jelenlegi hely

Erdős Melinda az "Év női példaképe Bács-Kiskunban" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

Ifiként közgazdász végzettséggel hagytam el az iskolapadot.

Az elmúlt 22 évben összesen 12 évet töltöttem GYES-en és 10 évet a munka világában. Ebből 6 évig könyvelőirodában dolgoztam, 1 évet egyéb területen, és 2019 óta 6 órában egy multinál dolgozok, mint árukihelyezési és értékesítési munkatárs.

2019-2020 között Budapesten sikeresen elvégeztem a pék szakmát.

Egyenlőre "otthonsütő" vagyok, de vannak hosszabb távú terveim.

Jelenleg játékanimátor képzésre járok, ami újabb lehetőségeket rejteget, ...és hogy több lábon álljak.

Amikor csak tehetem, önkéntes munkát vállalok a Kecskeméti Szatyor Bevásárlóközösségben. Itt azon dolgozunk, hogy helyi, környezetbarát, egészséges élelmiszerhez juthassanak a kecskeméti vásárlók közvetlenül a termelőktől.

Közel 10 éve tagjai vagyunk a KINCS Kecskeméti Nagycsaládos Egyesületnek. Itt főleg a nyári táboroztatási munkálatokban és a Mikulásgyári gyűjtésekben segédkezünk kicsiny családommal.

Család

Párommal, Lacival 12 éve alkotunk egy párt. Harmonikus párkapcsolatban élünk, és sokat teszünk azért, hogy ez így is maradjon. Pl. apró figyelmességek, szeretetnyelv, Szerelmi Kalandtúra, Párkapcsolati Műhely,...

Párom, aki egyben a legfőbb támaszom is, gépipari végzettséggel 6 évig középvezetőként tevékenykedett egy multinál. Egy szörnyű családi tragédia óta ugyanannál a cégnél maradt, és azóta anyag-előkészítőként dolgozik 4 műszakos munkarendben.

Előző kapcsolatomból született a két legnagyobb gyermekem.

Meli idén 19 éves, cukrásznak tanult, jelenleg érettségire készül. Tervei között szerepel, hogy együtt "pékeskedjünk". Nagyon jó barátnői vagyunk egymásnak.

Tóni 8. osztályos a helyi sport általános iskolában. Bizakodva várja, hogy sikerüljön felvétele a kiválasztott iskolába. Bármiben szívesen segít. Legújabb kihívása kirakni a Rubik kockát.

Az örökmozgó Domi a helyi művészeti iskola 2. osztályos tanulója. Szeret focizni, "nagy korában" autószerelő szeretne lenni.

Szinti osztálytársa bátyjának. Nagyon lelkes a tanulás iránt, szeret focizni, és felnőttként rendőr szeretne lenni.

Csenge a helyi óvoda nagycsoportos óvodása, aki nagyon sokat segít a kisebbek gardírozásában, és már nagyon várja az iskolát.

Az esti mese mindennapjaink elengedhetetlen része. Nagyon fontosnak tartjuk a valódi játékot. Sokat társasozunk, énekelünk, zenét hallgatunk, családi farsangot rendezünk.

Sűrűn járjuk a természetet, biciklizünk, kenuzunk, túrázunk. Kedvenc helyeink, többek között Parádsasvár, Erdély és Leányfalu. Télen előkerülnek a korcsolyák, néha síelni is eljutunk, s ha itthon is hull egy kis hó, elsők között koptatjuk a domboldalt a közeli Parkerdőben.

Párom nagykunsági, jómagam erdélyi vagyok. Fontosnak tartjuk a vallást és a hagyományokat.

Mint sok nagycsaládnál, nekünk is vannak fogadott fiaink, lányaink és Testvércsaládunk is.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A legnagyobb kihívás az volt, hogy olyan munkát találjak, ami összeegyeztethető egy nagycsaláddal, ahol a legtöbb hétköznapi tevékenység is rendkívüli kreativitást igényel, hiszen már magában 5 gyermekkel együtt élni valódi kihívást jelent.

Nagy szerencsémre a jelenlegi munkahelyemen előbb a Zöldségosztályon, majd a Csemegeosztályon is megértő Főnökasszonyra találtam, és ez nagyban hozzájárul a család-munka minél sikeresebb összeegyeztetéséhez. Rendkívül hálás vagyok Nekik!

A 3 kisebb gyermekünket szinte minden nap ebéd után elhozzuk az óvodából és iskolából, a délutáni tanulások sora csak ezután kezdődik. Nem ritka, hogy a verseket, dolgozatra, vizsgákra való felkészüléseket, angol szavakat sokszor a mellettünk lévő erdőben sétálva tanuljuk meg.

Gyermekeink nem kitűnő tanulók, hiszen az ovisunk kivételével mind SNI-s gyerekek.

Az összeegyeztetés elengedhetetlen része, hogy intenzíven bevonjuk gyermekeinket mindenféle házimunkába. Kicsi koruk óta maguk után elmosogatnak, pucolnak, hámoznak, darabolnak, tojást törnek, gyúrnak, szaggatnak, nyalakodnak.

Naponta "tízperceznek" a szobájukba, hogy élhető rend legyen. Az általában szombat délelőtti családi takarításból mindenki kiveszi a részét. Konyhakertünk feladataiba is mindenki besegít.

Tudják, hogy ha összefogunk, együtt minden sokkal könnyebb lesz.

Gyerekfelügyeletben külső segítséget nagyon ritkán kérünk. Szüleink közül már csak Laci édesanyja él tőlünk 150 km-re.

Az egyik fogadott fiunknak, Krisztiánnak hála, "elszökünk" egy-egy napra, hogy kettesben is pihenjünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy minden húr szakad, és igénybe kell vennünk Meli, a nagylányunk segítségét. Természetesen szívesen vállalja, de nálunk nem opció, hogy "a nagy vigyázzon a kicsire". Úgy gondoljuk, hogy inkább a háztartásba segítsenek be, a gyerekfelügyeletet majd mi megoldjuk.

Istennek hála sem a gyerekeink, sem mi nem vagyunk betegesek, de azért nálunk is előfordul, hogy valamelyikünk nyűgös vagy rossz napja van. Az ÖLELÉS a legjobb gyógyír mindenre.

A 2020-as év minket is rendkívüli kihívások elé állított, de abból is megpróbáltuk kihozni a lehető legjobbat. A vírus "hozadéka" mellett dolgoztunk, online vizsgáztam, és akkor költöztünk ki az új házunkba is. Izgalmas és mindennapi kihívás elé állító feladataink voltak.
Ahogy a gyerekek nőnek, a mindennapok is egyre könnyebbé válnak, de még így is rengeteg SZERVEZÉST és TÜRELMET igényelnek. 

 

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

 

Az „Év női példaképe” pályázattal idén elsőalkalommal olyan Bács-Kiskun megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!  

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tizet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Bács-Kiskun megyében .  Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.  

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.  Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére