Jelenlegi hely

Fehér-Szenti Annamária az "Év női példaképe Bács-Kiskunban" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

2020 március elején költöztem Kecskemétre családommal 7 külföldi lét után. A férjem családja él a közelben, számomra csak egyetlen egy ismerős volt itt. Letelepedtünk, a város korábbi átutazások alatt is mindig szimpatikus volt számunkra, család-barát.

Gyógypedagógusként végeztem még 2013-ban itthon, s utána költöztünk Angliába, ahol szintén a szakmámban dolgoztam. Miután hazajöttünk, szerettem volna kint elsajátított ismereteim átadni. Így vágtam bele egyéni vállalkozásomban, bár céljaim meg voltak és vannak, de nagyon kellett a férjem bátorítása, mert senkit, de senkit sem ismertem.

Több területen is tevékenykedek jelenleg szemem fénye a Kecskeméti Maszatoló Mankával csoportos foglalkozások, ahol játékosan és a legtermészetesebb módon tölthetik a családok a délelőttöket. A szenzoros vagy maszatolós szemléletmód elengedhetetlen a fejlődéshez, célom ennek fontosságára felhívni a figyelmet.

A kezünk a felfedező eszközünk a korai évek alatt, elengedhetetlen szerepe van, hogy különböző textúrákkal, anyagokkal találkozzunk már a korai élet években. Nem akartam elhinni, hogy a kicsi csoport milyen hamar kinőtte magát, várólistával dolgozok jelenleg. A maszatoló csoportok mellett egyéni fejlesztésben autizmus spektrummal, súlyosan és halmozottan fogyatékos, korai étkezési zavarral diagnosztizált gyermekekkel is foglalkozom.

Első diplomám 2013-ban ELTE BGGYK szomatopedagógia szakirányán végeztem, majd külföldön tevékenykedtem 2018-ig (kislányom születéséig), ahol legnagyobb szakmai sikerem az volt, amikor első osztályom megkaptam, nem sokkal később hazajöttünk. Itthon a vállalkozásom 2. gyermekem jelenleg és egy hihetetlen élmény, hogy a pandémia alatt hol kisebb-nagyobb hullámokkal, de talpon maradt, gyarapodott, egyre több emberhez jutottam el, segíthettem, nyílt és önkéntes napokon is, várnak és fogadnak, annyi pozitív visszajelzést kapok, hogy leírhatatlan! Örülök, hogy segíthetek, változtathatok pozitív irányban családok és gyermekeik életében.

2020-ban a vállalkozásom indítása mellett visszaültem az egyetemre, ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karára ( de előtte a hobbimnak is időt szentelve elvégeztem a régóta vágyott Dinamikus Terhestorna képzést, na mert a mozgás a mindenem a családom, hivatásom mellett, azt szoktam mondani, hogy az edzés az én pszichológusom ) így 2022 februárjában sikeresen diplomáztam autizmus spektrum szakirányon. Időközben elvégeztem a Beszélő Babakezek (babajelbeszéd) tanfolyamot.

A kommunikációs és szociális készségek fejlesztése számomra elengedhetetlen alappillér a szakmai munkásságomban. Így ezen területen folyton igyekszem képezni magam. A szakmám a hivatásom, minden nap motivál és előre hajt, hogy változtatok és segíthetek embereken, 13 éves voltam, amikor először felmerült a gondolat, hogy merre induljak majd a nagy betűs életben. Nem hagytam a véletlenre, mentem önkénteskedtem, hogy tudjam jó helyen vagyok.

Ez idővel számomra egyre biztosabb lett, a mosolyokat látva, az örömöket, a kiáltásokat, a köszönömöket. Szeretném és azon leszek, hogy ez a világ jobb legyen.

Család

Férjem, akivel egyetemistaként ismerkedtem meg a legnagyobb támogató erőm, mindig ott van és tudja, hogy mit kell mondani, épp mire van szükségem. Segít, motivál és hisz bennem. Kismanóm, kislányom a kiscsodám 3 éves, örökmozgó. Apukája mindig azt mondja, amikor kérdezem, hogy honnan van ennyi energiája, hogy hát ezt most én komolyan kérdezem? S nevetünk. Jelenleg Ők az én váram és kastélyom.

Szüleim és testvérem 70 km-rel távolabb élnek, de minden elképzelésem és célomban 120%-osan mellettem álltak, segítenek, ahogyan épp tudnak. Férjem családja közelebb él. Hatalmas a család ezen oldala, sokszor még most 10 év után is ismerek meg új rokonokat. Lilimnek a család ezen oldalán 5 unokatestvére van, akik kezdetben a pandémia első lezárásánál nálunk online iskoláztak, mert akkor meg tudtam oldani, hogy sógórnőimnek így segítsek be.

Így hirtelen egy gyerekes szülőből 3-gyerekees olykor 4 lettem. Őszintén? Imádtam. Mindig tervezek, itt aztán kellett. 1 hétre menü, piac, bolt, tanulás, játék és az edzéseim, mert a hosszú napokban igen a mozgás volt, ami feltöltött. A férjem csak nevetett és mosolygott. Én jól voltam és vagyok ezekben a pillanatokban, annyi jó dolog van benne és millió emlék. Együtt ugráltunk,táncoltunk, pizzát sütöttünk miközben valahol a töri és matek leckét írtunk. Szeretek ott lenni nekik, a nagyobb keresztgyerekeknek, unokahúgoknak és öccsiknek a vicces Peti (férjem) és Manka lenni. Szeretek újra itthon lenni, látni őket felnőni és részese lenni.

A barátok, akik bár az évek során fogytak, de kapcsok erősebbek lettek. Ma már tudom, hogy itt vannak és mindig számíthatok rájuk is! A világ összes pontján majdhogynem. Fontos és értékes emberek. 

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Szeretem, ha minden belefér, de ez a legnehezebb is: főzés, mosás, takarítás, edzés, tanulás, játék a gyerekkel, férjem, munka stb. Szóval minden. Mi alapján? Lista, tervezés. Az adott aktuális héten, mi az, ami fontos és sürgős, halaszhatatlan. Rendszerezek.

Államvizsga előtt elengedtem a takarítást és fogadtam segítséget, rendeltünk nem főztem, de a gyerekkel játszottam minőségi időt töltöttünk együtt, edzettem korán keltem, hogy menjen minden és ne stresszeljek. A férjemmel meg egy-egy esténként filmeztünk pihentetésképp.

Szimplán a egyetemi továbbképzés-munka-gyerek-család napokon terveztem, vezettem mindent, listát, ahol tudtam könnyítettem (pl. online bevásárlás, de nem azt, amit piacon meg lehet venni, mert oda imádok menni és feltölt), a főzést felére csökkentettem, alvásra figyeltem, megtanultam bizonyos dolgokat elengedni, időm még jobban beosztani. A vállalkozás vezetést nem tanultam sehol. A legnehezebb feladat az összes közül, meg kellett tanulnom, hogy külön időt kell adnom az adminisztrációs- beszerzős dolgokra, ma már hetirendben és színkoddal ellátva minden ilyen feladat, így nem marad ki.

A legfontosabb, hogy igyekszem a sok terv mellett laza lenni és jól fogadni a spontán dolgokat, mert van ilyen...amikor csörög a telefon, hogy hozzam haza a manóm a bölcsiből, de másnap vizsga? Szóval hiszem, hogy mindent meg lehet csinálni és mindenki képes arra, amit igazán szeretne!

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal idén elsőalkalommal olyan Bács-Kiskun megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!  

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tizet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Bács-Kiskun megyében .  Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.  

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.  Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére