Jelenlegi hely

Szabóné Kis Éva az "Év női példaképe Bács-Kiskunban" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

26 évig voltam védőnő Kecskeméten,szívvel-lélekkel végeztem a munkámat a családok támogatásában. Több ezer családnak kísértem útját a várandósság időszakától a gyermek iskolába kerüléséig. Igyekeztem olyan bizalmi viszonyt kialakítani a családokkal, ahol feltételek és bíráskodás nélkül elmondhatták problémáikat, nehézségeiket.

Kolléganőimmel szoros kapcsolatot ápoltam, számos továbbképzésen tanítottam őket a szoptatás korszerű ismereteire. Oktató védőnőként gyakorlati képzést biztosítottam a védőnő hallgatóknak.Népszerűsítettem a védőnői hivatást a médiában, számos cikkem, beszélgetésem,sajtómegjelenésem volt, mind az újságokban,mind a televízióban. Több szakmai előadáson, konferencián vettem részt,mint előadó.

2 évig voltam önkéntes szoptatási segítő a Kecskeméti kórház gyermekágyas osztályán, hogy szaktudásommal támogassam a frissen szült édesanyákat.

3 évet dolgoztam a Koramentorházban, ahol a koraszülöttségben érintett családokat támogattam a szoptatás területén, majd később szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként az evési és alvási problémáikban.

2021.októberétől saját vállalkozásomban dolgozom, mint szoptatási tanácsadó és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, hogy egy új megvilágításban, szemléletben tudjam támogatni a hozzám forduló családokat. Az álmom megvalósításán dolgozom, mert régóta szerettem volna a saját vállalkozásom építésén munkálkodni.

Babaváró kedd esték keretén belül, mely a Hírös Agórában kerül megtartásra Kecskeméten, havonta egyszer, ingyenesen biztosítok lehetőséget a várandósoknak, hogy felkészüljenek kisbabájuk szoptatására.

Több éve szervezem a Szoptatás Világnapját Kecskeméten, mely a város egyik legnagyobb baba-mama rendezvényére nőtte ki magát. Részt veszek a születésünnepen mint szervező és mint előadó.

8 éve az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány lelkes elnöke vagyok, hogy támogassuk a rászoruló kisgyermekes családokat, mint anyagi, mint tárgyi eszközökkel.

2019-ben az I.Laktációs Konferencia egyik főszervezője voltam, mely Kecskeméten és környékén egyedülálló lehetőséget nyújtott, hogy a szakmabeliek korszerű információkat kapjanak a szoptatásról.

Elismeréseim:

  • 2017. Magyar Családokért Díj
  • 2017. Év védőnője díj Nagyváros kategóriában
  • 2021. Önkéntesség Magyarország éve szeptember hónap önkéntese lettem

Folyamatosan képzem magam, mert fontos számomra, hogy megismerjem a legújabb kutatásokat és minél hatékonyabban és magasabb szintem tudjam támogatni a családokat és a gyermekeket.

Család

25 éve élünk a férjemmel boldog családi légkörben. Szerelem volt első látásra és az a láng még a mai napig ott lobog a szemünkben és a szívünkben. Folyamatosan dolgozunk a kapcsolatunkon, hogy egyre jobb és jobb legyen. Nagyon sokat beszélgetünk, elmélkedünk, tervezünk.

Mindig nagy családot szerettünk volna, ezért a terveknek megfelelően három csodálatos gyermekünk született. Ők ma már felnőttek és élik a maguk útját, igaz kettő még velünk lakik. Igyekszünk közös programokat szervezni a gyerekeinkkel, kirándulások, mozi, színház, vacsora, kártyaparti, tartalmas beszélgetések. Én azt gondolom, hogy csodálatos családom van és kislányként mindig ilyen férjről és családról álmodtam.

Nekem ugyan nem adatott meg, hogy teljes értékű családban nőjjek fel, hiszen a szüleim nagyon korán elváltak és apukámmal nem igazán tartottam a kapcsolatot. Édesanyámtól viszont minden támogatást megkaptam és neki is köszönhetem, hogy önazonos felnőtt lettem. Ezért számomra mindig fontos volt, hogy a család értékét, kincsét ápoljam és őrizzem.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Úgy érzem össze tudom hangolni a munkámat és a családomat. De ez segítség nélkül nem megy. A férjem mindenben támogat és mellettem áll, pontosan ott egészítjük ki egymást, ahol a másiknak szüksége van rá. Amikor még kicsik voltak a gyerekeink sokkal nehezebb volt összehangolni a családot, a munkát és a tanulást (2 diplomát szereztem amikor kisgyermekeim voltak) sőt még építettük is a családi házunkat. Sokszor kellett egyensúlyoznom és logisztikáznom, felállítani a fontossági sorrendeket. A gyerekeink nagyon sokat sportoltak és mi mindig ott voltunk mellettük háttértámogatónak.

Ma már ez a része egyszerűbb, viszont ugyanazt a figyelmet igénylik a mai napig is. A munka hevében is meg kell állnunk és meghallgatni egymást, hiszen egy tartalmas beszélgetés aranyat ér mindannyiunknak. Nagyon fontos számunkra az összetartás és a másik támogatása úgy mint férj-feleség,szülő-gyerek,nő-férfi. Szeretünk nagyokat nevetni és résztvenni bohókás eseményeket, például szilveszterkor beöltözős partykat rendezünk az unokatesókkal.

A feladatok megoldásában sokat segít nekünk a jó humor, a tervezés, papírra vetni és mérlegelni a dolgokat, meghallgatni a másik nézőpontját, elképzelését az adott dologról, kikérni a véleményét. És néha hagyni, hogy összeálljanak a puzzle darabjai, nem siettetni a dolgokat, hanem résen lenni és meglátni a lehetőségeket.

1,5 éve a futás szerelmese lettem, részben életmód váltás miatt, részben hogy fordítsak figyelmet az egészségemre is az 50-hez közeledve. Heti 3x4x futok és rendszeresen járok futóedzésre. Az idei évben készülök félmaratont futni. Nagyon élvezem feszegetni a határaimat és olyan erőt és kitartást adott nekem a futás, ami a munkámra is kihatással van. És nem utolsó sorban példát is mutatok a gyerekeimnek és a környezetemnek, hogy kitartó munkával és célkitűzéssel bármit el lehet érni.

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal idén elsőalkalommal olyan Bács-Kiskun megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!  

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tizet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Bács-Kiskun megyében .  Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.  

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.  Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére