Jelenlegi hely

Elindult a jelentkezés Kecskeméten is az MCC ingyenes középiskolás tehetséggondozási programjára

Iskola mellett végezhető, E-learning alapú tanulás, előadások, készségfejlesztő képzések, táborok, versenyek, közösségi élmények. Elindult a jelentkezés az MCC középiskolásoknak szóló kecskeméti programjára.

Többször olvashattatok már tőlem róluk, hiszen a nagyobbik gyerkőcöm Maxim, az MCC általános iskolai programját végig járta.

Csak, hogy röviden értsétek az MCC (Mathias Corvinus Collegium) Középiskolás Programja egy tehetséggondozó program különböző nagyvárosokban, ami teljesen ingyenes, viszont egy nagyon magas szintű, luxus programot kínál a gyerekeknek.

3 korosztályt ölel fel. Fit (Fiatal Tehetségek) az általános iskolásoknak szól, ahová 5-8-ig járnak a gyerekek iskolán kívüli rendszerben. Csak 4. évvégén lehet jelentkezni, és csak felvételi alapján lehet bekerülni. Majd jön a KP (középiskolás program), és végül egy nagyon magasz szintű egyetemi program.

Maxim fél éve jár a középiskolai programba, mely egy iskolán kívüli tehetséggondozás, elsősorban társadalomtudományi területeken. A 14-19 éves középiskolás gyerekek különböző tematikájú 8 hetes e-learning kurzusokon vehetnek rész. Ez mellett egy általuk választott egyetemi városban, - mi Budapestet választottuk -, havi rendszerességgel szombati előadásokon vehetnek részt.

Félévente 2 előadás kötelező, azokat a kurzusokat veszik fel, azokara az előadásokra jelentkeznek be, ami őket érdekli. Ezen felül pedig minden csütörtökön Kecskeméten van egy klubdélután, ami csapatépítésről, szórakozásról szól, mégis játékosan készíti fel őket a nagybetűs életre.

A csütörtöki délutánok kötetlenek, nem is kötelezőek, viszont annyira szeretik a régiókoordinátoraikat (ők vannak velük, évekig kísérik őket), és olyan kecsegtető alkalmak vannak, amiket nem szeretnek kihagyni a gyerekek, például: lézerharc, beöltözős buli, izgalmas előadók látogatnak el hozzájuk, a drogok veszélyéről, a jövő tervezéséről kapnak nagyon hasznos információkat.

Évente több ottalvós kirándulási lehetőség is van, a kecskemétiek már voltak Gyulán egy hétvégét, és néhányan ősszel a Balatonon vitorláshajó táborban. Angol és német nyelvórák is járnak a képzéshez, ami szintén élménypedagógiai alapokon nyugszik. Egy nagyon klassz értékes, jóképességű gyerekekből álló társaság ez, akik igazi barátokká kovácsolódnak közben.

Ezek a lehetőségek mind ingyenesek, a gyerekek annyi jutalomban részesülnek, amennyit beletesznek. Van, ami kötelező és van, ami fakultatív, van, amit nagyon lazán vesznek, de vannak programok, amiket kötelezően meg kell csinálni ahhoz, hogy a programban maradhassanak.

Nem mondom, hogy minden gyermeknek való, és hogy minden gyerek jól érezné magát a programban, de azoknak a fiataloknak, akik egy picit nyitottabb szemlélettel vannak a nagyvilág felé, azoknak ez egy hatalmas lehetőség.

És a kurzusok amiket választhatnak: Társadalomtudományok, közgazdaságtan, modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, pszichológia, jog, íráskészség-fejlesztés és hasonlók.

És ami fontos, hogy most lehet jelentkezni! >>>

Program kiemelt jelentkezési időszaka 2022 telén: 2022. december 1. — 2023. január 31. A felvételi pedig: Egy szabadon választott olvasmány, film, sorozat, színházi darab vagy előadás rövid, írásbeli összefoglalása és kritikája 1–1,5 gépelt oldal terjedelemben.   Bővebben pedig itt találtok róla infót!   

Makai Marianna 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére