Jelenlegi hely

3 ok, hogy miért éri meg évente meglátogatni a nőgyógyászt hölgyként!

Hölgyként sokan nem szeretnek nőgyógyászhoz járni, így az első kivizsgálás után úgy gondolják, bőven elég visszatérni a szakorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Ez azonban nem igaz! Miért is érdemes minden felnőtt nőnek meglátogatnia a nőgyógyászt évente? Mutatjuk!

Női szervi megbetegedések korai diagnosztizálása

Hölgyként különösen fontos, hogy amennyiben téged is érint valamely női szerv megbetegedése, abban az esetben minél előbb megkezdődjenek a kezelések, valamint az életmód átalakítása. A nőgyógyász ugyanis egy vizsgálat során megvizsgálja a méhnyakat, a méhet, valamint a petefészkeket is, így ha valamiféle elváltozást észlel, rögtön előírhatja a szükséges kezelés megkezdését, amely a rendszeres kivizsgálás nélkül nem történne meg sok esetében.

Legyen a cél a pcos ciszták felszívódása, vagy épp a méhpolip felszívódása, a korai diagnózis kulcsfontosságú. Épp ezért rendkívül fontos a nőgyógyász évenkénti meglátogatása és egy alapvizsgálat, illetve citológiai vizsgálat igénylése. Ha mindezen vizsgálatok során a szakorvos elváltozást észlel, az érintett hölgy állapotához, egészségügyi állapotához és egyes esetekben terhességgel kapcsolatos terveihez igazodó terápiát javasol. 

Szexuális egészséggel és terhességgel kapcsolatos tanácsadás

A nőgyógyász évenkénti látogatása rendkívül fontos a szexuális egészség tekintetében is, illetve akkor, amikor valaki terhességet tervez. Így a szakorvossal érdemes egyeztetni a megfelelő fogamzásgátlásról, a szexuális úton terjedő fertőzések (STI-k) megelőzésének és kezelésének módjáról, valamint a menstruációs rendellenességek vagy más szexuális problémák kezeléséről is.

Terhesség tervezése esetén is rendkívül fontos, hogy egyeztess nőgyógyászoddal, hiszen szakértelme sokat segíthet az áldott állapot minden szakaszában. A babatervezéskor segíthet a testi és lelki egészséged felmérésében, valamint az esetleges egészségügyi kockázatok azonosításában is. Amint a magzat megfogant, a nőgyógyász felügyelheti, hogy a várandósság terén minden rendben van-e, illetve később a szülésben is segíthet.

Változókorral járó tünetek kezelése

A változókor és a menopauza sok idősebb hölgynek okoz gondot, hiszen számos kellemetlen tünettel járhat ezen női életszakasz. Ekkor a nőgyógyász segíteni tud a tünetek kezelésében és enyhítésében, valamint életmóddal kapcsolatos tanácsokkal tudja ellátni az érintett hölgyeket. A rendszeres ellenőrzések továbbá lehetővé teszik a hormonális változások nyomon követését és az esetleges problémák korai felismerését is.

A nőgyógyász rendszeres látogatására tehát minden korú és állapotú hölgynek szüksége van, hiszen minden életszakasz női kihívásaiban segíteni tud a szakorvos. Megbetegedés esetén a korai diagnózis pedig rendkívül fontos a mielőbbi gyógyulás érdekében, hiszen sokan észre sem veszik a tünetmentesség miatt, hogy egészségügyi problémájuk van.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére