Jelenlegi hely

Továbbtanulási kisokos, avagy a 2024-es középiskolai felvételi legfontosabb dátumai

A 2024-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai a 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet alapján.

2023. október 20.
Eddig a napig az összes középiskolának közzé kell tennie a felvételi tájékoztatóját (tagozatok, pontosabban tanulmányi területeket), pontszámítási szabályok, kötelezővé teszik-e a központi írásbeli felvételit, tartanak-e szóbelit.
A felvételi tájékoztatókat az iskolák oldaláról tölthetitek le.

2023. október 31-ig
Az összes általános iskola megtartja a felvételiről szóló tájékoztatókat a szülőknek és a diákoknak.

2023. november 15.
A Hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

2023.november 30.
November 30-ig lehet jelentkezni a központi írásbeli felvételi vizsgára, közvetlenül a vizsgát szervező intézménynél. A tesztet csak egyszer, egy iskolában kell megírni, annak eredményét országszerte elfogadják, hiszen a feladatsorok egységesek. Fontos: a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem „váltja ki” vagy „helyettesíti” a középfokú iskolákba történő jelentkezést, amelynek majd 2024. február 22. lesz a határideje.

2023. december 8.
Eddig a határidőig lehet pályázni az Arany János Tehetséggondozó Programba (hátrányos helyzetű tehetséges nyolcadikosok továbbtanulásának segítése).
Kiknek szól: https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/arany_janos_tehetseggondozo_program_palyazat_8evf

2024. január 18 .
A pályázatok benyújtásának határideje az Arany János Kollégiumi Programba.

2024. január 19.
Az Arany János Tehetséggondozó Program iskolái megszervezik a találkozást a pályázókkal.

2024. január 20. 10 óra
A központi írásbeli felvételi vizsga. Ugyanekkor vizsgáznak a nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba készülők, valamint a nyolcadikosok is.
Az írásbeli felvételi vizsgáról itt olvashatnak:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/tajekoztato_matek_magyar

2024. január 30. 14 óra
A pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja. Ezen azok vehetnek részt, akik január 20-án alapos ok miatt, igazoltan nem tudtak elmenni az írásbelire.

2023. február 1.
Az Arany János Tehetséggondozó Programhoz tartozó iskolák megszervezik a találkozást azokkal a jelentkezőkkel, akik a pótló írásbeli felvételi vizsgát írták meg.

2024. február 9.
Minden diák megtudja, hány pontot szerzett a központi írásbeli felvételin. Közben az Arany János Tehetséggondozó Programra és az Arany János Kollégiumi Programra jelentkezők is megkapják a pályázatuk eredményét.

2024. február 21.
Eddig a napig továbbítják az általános iskolák a diákok tanulói és jelentkezési lapjait – ekkor történik meg maga a jelentkezés a középfokú iskolákba. A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők (és szüleik) az űrlapok kitöltését és benyújtását egyénileg is intézhetik.

2024. március 4-től március 20-ig
Ekkor tartják a szóbeli meghallgatásokat a középiskolák.

2024. április 8-10.
Ebben az időszakban lehet változtatni a megjelölt iskolák/tanulmányi területek sorrendjén.

2024. május 2.
A diákok, a szülők és az általános iskolák megkapják a felvételről vagy az elutasításról szóló határozatot a középiskoláktól.

2024. május 6-22.
Rendkívüli felvételit eljárás (azokban az iskolákban, ahol a férőhelyek kevesebb mint 90 százalékát töltötték fel). Ekkor a jelentkezést már egyénileg kell intézni, közvetlenül a kiválasztott iskolában, az ekkor benyújtott felvételi kérelmekről május 22-ig dönt is az igazgató. (Egyébként az intézmények egészen augusztus végéig tarthatnak rendkívüli felvételi eljárást.)

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére