Jelenlegi hely

Ergonomikus forgószékek

Az ülőmunka tartásunkra gyakorolt káros hatásai miatt a munkahelyek nagy figyelmet fektetnek a megfelelő irodai bútorok beszerzésére. A home office elterjedésével azonban legtöbben ma már otthon is igényelnek egy jó minőségű ergonomikus irodai széket.

A fotó forrása: New Africa - stock.adobe.com

Mitől ergonomikus egy forgószék?

Az ergonomikus irodai szék lényege, hogy teljesen az egyéni igényekre szabhatóan használható. Ez az irodai székek esetében ma már leginkább alapvető elvárás, melynek oka egészségünk megőrzése. Mivel a tartós ülőmunka nem hat jól egészségünkre, fontos odafigyelnünk a megfelelő tartásra és annak támogatására. Ehhez szükséged lesz egy jól kiválasztott irodai székre. Nézzük, hogy milyen tulajdonságokat kell majd ismerned és észben tartanod.

Milyen tulajdonságokat kell ismerned?

Elsődlegesen, kiemelten fontos a háttámasz magasságban és dőlésszögben történő állítható kialakítása. Ezzel tudjuk teljesen egyéni igényekre szabni székünk használatát. Fontos továbbá, hogy a háttámla kövesse gerincünk természetes vonalát és megfelelő támaszt biztosítson munka közben.

A háttámasz mellett természetesen a kartámaszok is sok esetben állítható magasságúak. Emellett a puha, párnázott kialakítás tovább emeli a kényelmet.

Az irodai forgószék mérete szintén szempont lehet, hiszen mind a háttámla, mind pedig az ülés szélessége kiemelten fontos a kényelmes használat szempontjából.

Mechanikák

Ugyan ez nagyon specifikusnak hangzik, érdemes tudni, hogy a legtöbb irodai forgószék gázlift segítségével működik. Ez végzi a magasság módosítását.

A másik fontos mechanika a hintamechanika, amely a háttámla előre-hátra dönthető. Ennek továbbfejlesztett változatával pedig a háttámla akár 5 különböző dőlésszögben is rögzíthető.

A tökéletes irodai széket a Liftor.hu oldalán beszerezheted. A fent említett tulajdonságok és mechanizmusok ismeretében biztosan a megfelelő darabot választod majd ki.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére