Jelenlegi hely

Hatodszor is a negyedikeseké a pálya - Egyedülálló versenyt indít általános iskolásoknak az MCC!

A teljes Kárpát-medencei diákság, így pécsiek jelentkezését is várja az MCC, a negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre. Jelentkezés január 19-ig!

 

A FIT Kaland Tehetségverseny egy különleges tanulmányi megmérettetés, melyen a diákok összemérhetik és mélyíthetik ismereteiket.

Idén hatodik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét. 
A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldására hívja a nevező csapatokat. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot. 
Az idei FIT Kaland fókuszában a középkor világa áll, a résztvevők a népmeséken keresztül repülhetnek vissza Mátyás király korába.
A feladathoz négy részterület kapcsolódik:
•    Rejtélyes építészet – építsétek meg közösen Mátyás otthonának makettjét!
•    Pénzügyi tudatosság – alapítsatok vállalkozást vagy készítsetek egy üzleti tervet, amely a középkori Magyarországon is érdekes lehet!
•    Színház világa – öltözzetek reneszánszba!
•    Kreatív írás – népmesei elemekkel színesítve írjátok le utazásotok történetét!

A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség.

A nyertes csapat értékes tárgyi nyereményeket vihet haza (pl.: okosóra, sportkamera) valamint tagjai felvétel nélkül, automatikusan kerülhetnek be a Fiatal Tehetség Program 2024 szeptemberétől induló évfolyamába is.

A három fős csapatok jelentkezését a fit.mcc.hu/fit-kaland oldalon várjuk.
A regisztrációra 2024. január 19-éig, az elkészült projektfeladatok benyújtására február 12-ig van lehetőség.

További információ: ITT és az intézmény facebook oldalán ITT!

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

http://www.mcc.hu 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére