Jelenlegi hely

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Hatalmas harcok, viták, osztálypénz számolgatások zajlanak ilyenkor a szülői közösségekben, melyik pedagógust mivel lepjenek meg az évvége, pedagógusnap, ballagás alkalmából. Jószándékúan személyre szabott örök emléket szeretne nekik adni az osztály.

Aztán lesz belőle felesleges lom, giccsparádé... 

Igen, hallom a hangokat, hogy örüljön neki, ha kap valamit! Köszönjük eme mély érzelmekkel megáldott építő kritikát, de ne is induljunk el ezen a gondolati síkon! Nem ő kérte az ajándékot, mi szeretnénk neki örömet okozni. Megköszönni az iskolaévbeli szeretetét, kitartását, türelmét. 

Forrás

De mit is kezdjen egy ember az évek alatt összegyűlt több tucat bögrével, tálcával és bonbonierrel?

A tanár is ember, szeretné a maga izlése alapján berendezni a házát. Nem könnyű eltalálni, mi az, ami valóban tetszene neki, ha már tárgyakról beszélünk. Ha van rá mód, és valaki ismeri a családtagjainak egyikét esetleg kapcsolatba tud vele lépni valamely közösségi felületen, az sokat segíthet. Ha vaktában lődözünk, az is elsülhet jól. 

A klasszikus virág, csokoládé, ital, könyv

Ez sosem megy ki a divatból! Azért arra figyeljünk, hogy inzulinrezisztenst ne bonbonnal, az absztinenst pedig pálinkával lepjük meg. A virág is lehet rengeteg féle: frissen készített csokor, cserepes virágzó kerti vagy szobanövény, levéldísznövény vagy épp selyemvirágból dísz. Ha nincs jó ötletetek, egy virággal még soha nem sértettek meg senkit.

Forrás

A könyv már nehezebb, ehhez figyelni kellett órán, kitől idéz. A legújabb megjelenésű könyvek biztos még nincsenek ott a polcán. A blokkot tedd zárt borítékba, és add át azt is, ha mégis meglenne, ki tudja cserélni.

Személyre szabott élmények

Egy kor után már jobban örülünk az élményeknek, mint a tárgyaknak. Egy különleges workshop, kirándulás, színházbérlet, kiállításbelépő, utalvány a wellness központba nagy meglepetés tud lenni. Egy alkalom, mikor ő kap törődést, figyelmet, humort, élményt. 

Kézzel készített, kézműves és társaik

Az egyediség jó dolog, ha jó helyen alkalmazzuk. A szakadt kedvenc bőrtáskája helyett egy új nagy öröm lehet. Egy különleges borítású tanári zsebkönyv, évtervező notesz hasznos és egyedi. De egy falióra az ovis csoport jelével vagy egy párna az összes gyerekről készült képpel kevésbé vonzó. 

Forrás

Emlékek

Az együtt töltött évek alatt rengeteg közös kép készülhetett az osztályról. Kérjétek meg a gyerekeket hogy pár mondatban írják le egy kedves emléküket, miért szeretik a tanárukat. Készítsetek egy-egy fotót róluk a búcsú alkalmából és kutassátok elő azt a bizonyos elsős tábla előtt olvasós képet, ami mindenkinek van. Belekerülhet a közs kirándulásokról is néhány kép. Ebből már klassz kinyomtatható albumot tudtok létrehozni, mely örök emlék marad a tanáraiknak. 

Forrás

Még több ötletet ebben a cikkünkben találsz.

ADL - Debrecenimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére