Jelenlegi hely

Csokonai & Borbély illusztrációs pályázat

2023-ban az Illusztrációs Fesztivál a budapesti helyszíneken kívül Debrecen városával együttműködve, két Debrecenhez köthető irodalmi alkotó témájában is meghirdeti illusztrációs pályázatát.

 

A rendezvény helyszíne a debreceni Kölcsey Központban található Bényi Galéria.

A két irodalmi alkotó - CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY és BORBÉLY SZILÁRD is - több szállal kötődik Debrecen városához. Ezzel az új kezdeményezéssel szeretnénk egy új hagyományt kialakítani vidéki városok bevonásával.

A pályázatra olyan képi alkotásokat várnak Csokonai 250. születésnapja és Borbély Szilárd 60. születésnapja kapcsán, amelyek konkrét szövegre reflektáló, narratív képalkotások.

Illusztrációk készítése az alábbi, 2023-ben évfordulós alkotók valamelyikének választott művéhez:

- Egy témán (projekten) belül minimum 2 és maximum 10 képet várnak.
- A képeknél kérik a vonatkozó irodalmi művek címének pontos megjelölését.
- Az illusztráció technikája szabadon választott
- A beküldött alkotások közül a kiállítandó és kinyomtatandó műveket az előzsűri válogatja ki.

Határidők

A pályázati anyagok feltöltésének kezdete előreláthatólag 2023. április, a beadási határidő 2023. augusztus 1.
Zsűrizés: 2023. augusztus 14.
Kiállításmegnyitó: 2023. augusztus 15. 18.00

A fesztivál partnerei: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft., Bényi Galéria

A tavalyi, 2022-es Illusztrációs Fesztivál műveiből készült kiállítás a Bényi Galériában.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére