Jelenlegi hely

Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár

A #várkertonline nevű tavaszi digitális programsorozat keretében a gyerekeket a Várkert Matiné várja, a felnőtteket a Képmás-estek, valamint a zene és az irodalom is fontos szerephez jut.

A Várkert Bazár a húsvéti ünnepeket követően is folytatja tavaszi digitális programsorozatát #várkertonline néven: a gyermekeknek Várkert Matiné sorozat indul, míg a felnőtteknek többek között olyan kulturális programokkal készülnek a szervezők, mint a Várkert Irodalom Petőfi-estje, valamint a Képmás-estek.

A korlátozások ideje alatt az online programok a Facebook-on, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el.

Képmás-estek

A Képmás Magazin az elmúlt három évben rendszeresen jelentkezett Képmás-est című sorozatával a Várkert Bazárban. Az esteken szakemberek és művészek bevonásával igyekeztek körbejárni fontos témákat. A Képmás-esteken készült felvételekből tekinthető meg egy hat epizódból álló válogatás minden pénteken 19 órától a Várkert Bazár facebook oldalán.

Az április 17-i első részében Oldás és kötés címmel beszélt a családi kötelékek fontosságáról a Gryllus család (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin). A szervezők célja, hogy a jelenlegi "bezárt" helyzetre reflektálva rávilágítsanak a család és értékrend szerepére. Mit enged meg és hogyan tart meg a családi kötelék? Közelít vagy távolít az érdeklődés, az értékrend, a fizikai távolság, a másfajta életciklus. Együtt és külön.

Április 24-án lesz A lemez két oldala - avagy mindennapi játszmáink című est. Janikoviszky Éva A lemez két oldala című művét Tollár Mónika állította színpadra. Ebből hallhatunk részleteket Horváth Lili és Kovács Vanda előadásában.

Hogyan változik véleményünk és viselkedésünk attól függően, hogy épp milyen szerepben vagyunk jelen egy-egy élethelyzetünkben, hogy éppen anyaként, feleségként vagy anyósként mondjuk meg a „tutit” ugyanarról a dologról? A szórakoztató, ám nagyon is ismerős jelenetek között Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeutát kérdezi karról, mi minden rejlik a humoros történetek mögött.

Várkert Matiné

Az ajánló szerint a Várkert Matiné kínálatában a friss Fonogram-díjas Veronaki zenekar április 23-tól csütörtökönként 14 órától a Várkert Bazár oldalán adja elő Magyarország legismertebb gyermekkönyveiből kiválasztott meséit és megzenésített verseit.

Április 25-től szombatonként 11 órakor indul a Kiskalász zenekar Dalok itthonról című videósorozata; a gyerekprogramok 6 héten keresztül láthatók majd.

Április 22-től szerdánként 11 órakor pedig az Alkossunk együtt! című kézműves foglalkozásba kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelynek keretében a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek a gyermekek. A videókban olyan alkalmakra ajánlanak kézműves és alkotó technikákat, mint a Föld napja, Anyák napja, Gyereknap, Pünkösd.

Várkert Irodalom

A Várkert Irodalom részeként tovább folytatódik a március végén indult, keddenként jelentkező #énésakönyvem sorozat, melyben Ugron Zsolna író és Juhász Anna irodalmár ajánlanak online is elérhető olvasnivalót.

Április 21-én az Aposztróf irodalmi sorozat jelentkezik a Petőfi-esttel. Juhász Annához Dés László zenész, Háy János író és Mohai Tamás színművészek csatlakoznak. Április 22-én Ugron Zsolna Jajj, írni kell! című sorozatának második részében tovább fejtegeti az írói rigolyákat, trükköket és mániákat, az írók-költők furcsaságait, szenvedélyeit.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére