Jelenlegi hely

Június 20-án ingyenes webinárium a 2025-ben felvételiző diákok szüleinek!

A Webkurzus csapata 2024. 06. 20-án 18 órakor felvételi webináriumot tart, melyen a részvétel ingyenes.

Az online tájékoztatót a Webkurzus vezető tanárai: Töreky Szilvia (matematika) és Kovács Kriszta (magyar) tartják, a középiskolai felvételi folyamat főbb lépéseiről.

Legyél képben a legfontosabb tennivalók, a választható sulik, a tanulás nehézségei és sok más felmerülő kérdéssel kapcsolatban!

Legfontosabb témák:

  • Választható iskolatípusok
  • Felvételi folyamat tanulási nehézségekkel
  • Miben és milyen segítséget kínál a Webkurzus?
  • Hatékony felkészülés megsegítésének lehetőségei
  •  Írásbeli, szóbeli vizsgák menete, tantervi követelményváltozások
  • A központi középfokú felvételi eljárás menete - időpontok, tennivalók, fontos dátumok
  • Kérdezz-Felelek

Az online tájékoztató időpontja: 2024.06.20. 18:00

REGISZTRÁCIÓ ITT


A kisebbik fiam idén felvételizett középiskolába és óriási öröm, hogy már a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat szedjük össze az ÁLOMSULIBA, ahova sikerült bejutnia. :)

A két legerősebb pécsi sulit is megjelölte és már az ideiglenes felvételi jegyzékből kiderült, hogy ezekbe is elég lett volna a pontja.

Ha valaki azt mondja nekem szeptemberben, hogy a felvételije  így fog sikerülni, hát... inkább csak reméltem volna.

Mert jó tanuló, de közel sem kitűnő, nem tanul naponta hosszú órákon át és szeptemberben még szóba sem kerültek nála a fenti sulik.

Nem voltak könnyű hónapok, és bár a végeredmény jó lett,

van, amit szülőként egészen máshogy csinálnék, hogy ne legyen ennyire idegőrlő az utolsó év az általánosban.

(Erről még a felvételi folyamat közepén ITT ÍRTAM bővebben.)

A lényeg, hogy időben elkezdenénk használni a Sulinavigátort, hogy jól mérje fel az esélyeit és már nyáron elkezdenénk a felkészülést!

Mert szeptembertől hajtani kell a jó félévi jegyekért, nyílt napokra, előkészítőkre kell járni (sokszor suli időben, amit ugye pótolni kell) és a legtöbbször hulla fáradtan hazaeső gyereket már olyan nehéz rábírni arra, hogy készüljön, gyakoroljon a felvételire!

Van, aki magántanárhoz jár és van sok-sok online felvételi felkészítő is. Mi végül a Webkurzust választottuk, ami ötvözi a kettőt, hiszen saját ütemében, online tudott készülni, de volt mögötte valós tanári segítség is.

A Webkurzus nyári felvételi felkészítője június 24-én indul, amit egy ingyenes próbahét keretében ki is próbálhattok. Jó szívvel ajánlom, a hosszú nyári hónapokba naponta 20-30 perc könnyebben belefér!

A felkészítőn kapott, kinyomtatott jegyzeteket mi szépen megőrizzük, mert szerintem még az érettségi előtt is elő fognak kerülni egy gyors ismétlésre...

Sikeres felkészülést Nektek!

Gellén Nóra 

- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére