Jelenlegi hely

Melyek a leggyakoribb gyerekbetegségek?

Kisgyermekkorban megfázással, füles problémákkal bajlódnak a kicsik legtöbbször.

A leggyakoribb megbetegedés a közönséges nátha. Vírusok okozzák, többször is el lehet kapni egy éven belül. Kiscsoportban szinte mindig van egy-két náthás gyerek, utána az immunitás fejlődésével a kis közösségekben javul ez az arány.

Bosszantó betegség, mert a kicsi babáknak nehézséget okoz a váladék kifújása, és a rövid fülkürtön keresztül könnyen fülgyulladást is okozhat a pangó váladék. A kúra általában a váladék leszívása, az orr öblítése és az immunrendszer támogatása.

Homeopátiás szerekkel gyorsabban gyógyulhat a gyerek (és a felnőttek is körülötte). Náthára a váladék jellege és a gyerek egyéni tünetei alapján választunk szert. A piros bohócorr, melyből tiszta, meleg, vízszínű váladék folyik, a hagymából (Allium cepa) készült szerre utal, míg a szuszogós, eldugult orrú baba a bodzából (Sambucus) készült szertől javulhat.

Amíg a nagyobbik gyerek a felső-légúti vírusokat hozza haza, a kicsi éppen a fogzás tüneteitől szenvedhet. De hogyan döntsük el, mi okozza a köhögését? Mitől sír éjjel, és miért melegebb a teste? Vajon az ovis kórokozókat kapta el, vagy a fogzás miatt felgyülemlett nyál köhögteti meg? Mit adjunk egy kicsi babának a fogzás fájdalmaira?

Itt is segíthet a homeopátia és a megfigyelés.

A kisbaba nem tudja elmondani, hol, és miként fáj a foga, de jelez. Rágja az öklét, felsír, ha meleg folyadék ér az ínyéhez, megnyugszik, ha autózunk vele, átázik az előkéje a nyáltól – ezek a tünetek mind egy-egy homeopátiás szerre utalnak.

Rota és Calici, azaz bélgyulladást okozó vírusok, és az aggodalom. A hányással, hasmenéssel és sokszor lázzal is járó fertőzéseknél cseppenként diktáljuk a gyerekbe a folyadékot, aggódunk, hogy kiszárad, kórházba kerül.

Itt is jó társ a homeopátia, a kínafa kérgéből (China rubra) készült szer folyadékveszteség esetén, a hánytatógyökér alapanyagú (Ipeacacuanha) a folyamatos hányásnál, de érdemes több olyan tünetet megtanulni, ami egy homeopátiás szerre utalhat, és hasznos segítség lehet, ha otthon ápoljuk a babát.

A gyerekszobába éjszaka rémisztő lények költözhetnek, de hogyan segíthetünk a kisgyerekek félelmein rémálmain? Figyeljük meg, mit mesél játék közben, mit rajzol. Mikor riad fel éjjel, miről álmodik? Mi veszi körül otthon, vagy az óvodában?

Melyik homeopátiás szert adjuk, ha csikorgatja a fogát, melyiket, ha fekete kutyákról vagy szellemekről álmodik?

Egy sor olyan panasza lehet a kisgyereknek, ahol a hagyományos gyógyászat lehetőségei korlátozottak, és a türelem és a szervezet öngyógyító képessége a gyógyulás titka. Miért ne támogathatnánk ezt a folyamatot homeopátiás szerekkel?

Dr. Nagy Beáta

Dr. Nagy Bea gyermekgyógyász, homeopata előadásában a fogzástól a hascsikaráson keresztül az utazási rosszullétig számos ötletet kaphatunk, mikor és hogyan segítsünk a kicsiknek otthon, biztonságosan.

Szponzorált tartalom:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Ugrás az oldal tetejére