Jelenlegi hely

Testápolás a hideg időszakban – hogyan csináljuk?

Az egyre fagyosabb időjárás és a fűtés miatti száraz levegő a bőrünkre is hatással van. Pont emiatt kicsit máshogy kell ápolnunk a bőrünket, hogy garantáltan rugalmas és élettel teli maradjon.


Forrás:Freepik

Megfelelő tusfürdők és szappanok

Vegyük figyelembe, hogy a hideg idő beálltával a benti hőmérséklet is megváltozik, ahogyan fűteni kezdünk. A levegő sokkal szárazabb lesz, ami egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek. Ezért érdemes direkt kicsit olajosabb tusfürdőket is használunk erre az időszakra. A szappanokkal is ugyanez a helyzet. A szappan alapvetően szárító hatású, ezért mindenképp olyat vásároljunk, amely krémes jellegű és tele van mindenféle tápláló olajjal.

Testápoló helyett testvaj

A fentebb említett szárazabb levegő miatt érdemes az eddigi könnyed testápoló helyett valamilyen koncentráltabb testvajat használnunk. Nem fogjuk megbánni, ugyanis amíg nyáron az ilyen nehéz krémek érthetően kényelmetlenek voltak, a fűtési szezonban úgy fogja majd beszívni a bőrünk, mint még soha. Ezért meg sem fogjuk érezni a koncentráltabb testvajak túlzott zsírosságát.

Testpermet és kézkrém – amiket bárhol elővehetünk

Szokatlan lehet a testpermetet említeni egy olyan témában, ami a hideg időről szól. Megszoktuk ugyanis, hogy a testpermeteket a legnagyobb kánikulában használjuk egyfajta tápláló frissítőként. Azonban télen a hideg és a száraz fűtött levegő is megkezdi a bőrünket, ezért a testpermet – mint egyfajta gyorssegély – napközben is hathatós megoldást jelent ezen problémák orvosolására. Válasszunk olyan testpermet típust, amit tápláló olajokkal készítettek. Ha nincs időnk a testápolót használni, vagy a városban érezzük szükségét befújni kicsit magunkat vele, remek megoldást nyújthat. A kézkrémet se felejtsük ebben az esetben otthon. A kezünk ugyanis szinte állandó jelleggel ki van téve a hűvös időnek, ezért érdemes ősztől folyamatosan a táskánkban tartani. Ezzel akár az arcunkat is bekenhetjük kicsit, ha úgy érezzük, szükséges.

A megfelelő illatoktól kevésbé fogunk fázni. De tényleg!

A fentebb felsorolt testápolási lehetőségek között akadnak olyan illatok is, amelyek kifejezetten ősziesek lehetnek és kellemes lelki felüdüléssel szolgálnak. Keressünk belőlük finom desszertillatokat, például mézes vagy vaníliás tartalmúakat. Ezek az illatok a frissítő virágos illatokkal ellentétben ugyanis már a pszichénk számára is adnak egyfajta melegségérzetet, amitől szó szerint kevésbé fogjuk érezni a hideget.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére