Jelenlegi hely

Vásárlás előtt segítenek a terméktesztek: takaríts meg pénzt, időt, energiát!

A legtöbb háztartásban időről időre elromlik olyan gép, amit nem lehet javítani vagy már nem illeszkedik az életvitelünkhöz. Ilyenkor beindul a keresés, és szembesülünk azzal, hogy a kínálat óriási, az extra funkciók elárasztanak, az ár-érték arányt nehéz kihámozni a sok információból.

A tudatos vásárlást összehasonlító terméktesztek segítik

Az összehasonlító tesztek kínálata is együtt növekszik a termékválasztékkal, érdemes megnézni, hogy valóban gyártótól független tesztet dobott-e fel a kereső. Egyedülállók ebben a Tudatos Vásárlók Egyesülete Terméktesztjei, amelyek az elmúlt több mint két évtizedben közel 100 termék- és szolgáltatás csoportra bővültek. A tesztelés hátterét a nemzetközi ICRT (International Consumer Research & Testing) hálózata nyújtja, így sokkal több információval áll a tudatos döntést hozó vásárlók rendelkezésére. 

Az ICRT egy 1990-ben Nagy Britanniában alakult non-profit szervezet. Ma a hálózatnak 37 tagszervezete van 35 különböző országban, havonta közel 25 millió fogyasztóhoz jutnak el világszerte.

Az ICRT tesztek:

  • reklámmentesek, gyártóktól, kereskedőktől és politikai pártoktól függetlenek.
  • egységesen kidolgozott módszertan és szempontrendszer alapján készülnek.
  • hiteles és máshonnan el nem érhető információval látják el a fogyasztókat.

Amit az interneten ingyenesen megtalálhatunk „tesztek” kereséssel, azok legtöbbször összehasonlító oldalak eredményei, vagy legfeljebb elkötelezett, segítőkész felhasználók beszámolói a saját tapasztalatukról, de semmiképp sem standard, egységes módszertan alapján végzett tesztek. Szintén ezen címszó alatt találhatunk még gyártók által szponzorált beszámolókat, amelyek függetlensége megkérdőjelezhető. Ezekkel szemben az ICRT háttér biztosítja, hogy valóban független, és szakszerű összehasonlítás után alakuljon ki egy rangsor a termékek között.

Az ICRT körében évente több mint 50 nagy és számos kisebb teszt készül, több ezer cikkelemmel, közel 60 akkreditált laboratóriumban. Már azt is alapos elemző munka előzi meg, hogy mely termékcsoportokat vessék alá a tesztelési folyamatnak: a legnépszerűbb, legszükségesebb vagy a legszélesebb körben használt termékek élveznek előnyt. A tesztelési folyamat során nemzetközi standardokat vesznek alapul, melyek egységes összehasonlítási alapot biztosítanak. A termékeket nem a gyártóktól szerzik be, hanem véletlenszerűen kiválasztott kereskedésekből, így biztosítva, hogy nem egy tökéletes bemutató darab kerül be, hanem pontosan az, ami bármelyikünk háztartásában előfordulhat, ha megveszi azt egy boltban. Fogyasztói véleményeket jellemzően nem építenek be a folyamatba, hogy minél objektívebb körkép szülessen.

Rendszeresen bebizonyosodik a terméktesztek során, hogy a legdrágább termékek nem feltétlenül a legjobbak.

Mint ahogy az is, hogy egy márkán belül is akad jól és rosszul teljesítő verzió, tehát még egy népszerű márkához tartozó áru leemelése a polcról sem garancia arra, hogy elégedettek leszünk.

De az sem mindegy, hogy mekkora lesz a villanyszámlánk egy-egy termék beszerzését követően, ezért érdemes a termékek fenntartására vagy járulékos költségeire is gondolni még időben. 

Mindezeket a Tudatos Vásárló Terméktesztek figyelembe veszik, összesítik és rangsorolják.

Hogyan juthatsz hozzá az összehasonlító termék tesztekhez?

  • A tesztek egy része teljesen ingyenes, például a mosószerekről, fogkrémekről, tapadásmentes serpenyőkről, mosogatószerekről, mosogatógép tablettákról, falfestékekről, de még a multivitaminokról készült összehasonlító tesztekhez is díjmentesen hozzáférhetsz ITT.
     
  • Mivel magas költségvetésű mérésekről van szó, vannak tesztek, melyekhez egyszeri (1740 - 1930 Ft közötti) összegért juthaszt hozzá, ami sokszorosan visszahozza az árát, ha a tesztek segítségével valóban olyan terméket vásárolsz, ami mindenben megfelel az igényeidnek. Az ünnepek közeledtével sokan gondolkodnak új műszaki cikkek beszerzésében....Milyen termékekről találsz független termékteszteket? Nézd meg ITT.
     
  • Ha felújítás vagy költözés előtt álltok, amikor például számos műszaki cikket szeretnétek beszerezni, jó megoldás lehet egy évre előfizetni ezekre az objektív és gyártóktól független tesztekre, hiszen így egy teljes évig minden teszthez korlátlanul hozzáfértek.  Az éves hozzáférésre ráadásul most 20% kedvezmény jár. 

A TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETÉNEK TERMÉKTESZTJEIT ITT TALÁLOD  Néhány terméktesztről már az Imami is hírt adott:

Spórolni nem csak a fűtésen lehet! Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?
Black Friday-kor is maradj józan! Három tanács a tudatos vásárláshoz
A Tudatos Vásárlók kiderítették, melyik beltéri fehér falfesték mennyit ér
Közkívánatra: Pára- és szagelszívókat teszteltek a Tudatos Vásárlók
Elvégzik-e a robotot a robotporszívók? A Tudatos Vásárlók letesztelték a porszívókat!
A Tudatos Vásárlók kinyomozták,  hogy érdemes-e mosókapszulával mosni
Ne márkát, terméket válassz! Hűtő- és fagyasztószekrényeket teszteltek a Tudatos Vásárlók


 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére