Jelenlegi hely

Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Óvoda

Cím: 6000 Kecskemét, Napsugár u. 2.
Tel./Fax: 20/422-7745 és 76/954-970
E-mail: ovoda@csillagbolcso.hu

Weboldal: csillagbolcso.hu/cimlap

2015-ben kapta a Csillagbölcső nevet, amikor a 2003 óta működő óvoda kivált a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskola nevű intézményből, hogy önálló óvodaként folytassa működését.

Az óvodánk két csoporttal működik.Öt óvónőnk mindegyike rendelkezik állami és Waldorf óvónői képzettséggel, egyikük jelenleg végzi a Waldorf-pedagógus képzést. Munkájukat dajka segíti.


Két és fél éves kortól lehetséges a jelentkezés. Az óvodát választók családias légkörű közösségbe érkeznek, ahol a beszoktatás igény szerint történik.

Természetes alapanyagú, esztétikus tárgyi környezet veszi körül a gyerekeket (játékok, bútorok, kézműves tevékenységek kellékei).

Minden nap van alkotó kézműves tevékenység, mozgás, ének, mese, szabad játék.

Tágas udvaron, nagy területű zöldfelületen lehetnek napi több órát a szabad levegőn a gyerekek.


Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Óvoda

 

A 2-6 éves gyerekek fő tanulási módja az utánzás, ezért az óvónők mintát adva együtt tevékenykednek a gyerekekkel: a spontán bevonódás az alapja a munka jellegű (pl. kertészkedés, befőzés) és a művészeti-kézműves tevékenységeknek egyaránt (festés, rajzolás, gyapjúkép-készítés, viaszgyurmázás), valamint az évkör ünnepeiben állandóan visszatérő szokásokban, ünnepi rítusokban való részvételnek is. 

A vegyes korcsoportú csoportokban mindenki a saját érettségi fokának megfelelő tevékenységeket végezheti, önként. A kicsik számára a nagyok előremutató példát adnak, a nagyok kisebbek felé toleranciát tanulnak.

A gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve nem terhelik túl őket elvárásokkal. egyéni érési tempójukat veszik alapul.

Az iskolába készülő gyerekeket speciális tevékenységekkel segítik az iskolaéretté váláshoz.

Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Óvoda
 

Mikor lehet jelentkezni?

  • Óvodánkba folyamatos a jelentkezési lehetőség évközben is.


Hány éves kortól?

  • Két és fél éves kortól várjuk a gyermekeket.

Nyílt napok:

  • csütörtökönként szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Baba-mama foglalkozások:

  • Október 12-től hetente minden hétfőn 17.00 órától a legkisebbeket Baba-mama foglakozásokon várjuk.
  • Óvodánk blogján folyamatosan olvashatnak a szokásrendünkről, a hétköznapjainkról, a közösségről. Csillagbölcső Waldorf Óvoda blogja

Bővebb információ:

 

Hozzászólások

A fiam megkérdezte, hogy mikor költözünk ide? :)  Az óvónőkből árad a szeretet, a türelem, a figyelem és mindig olyan jókedvűek. Sok a nevetés, az ölelés. Nem tíltanak, hanem kérnek. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy ezt az óvodát/közösséget választottuk! K.

Az óvonők mindig mosolyognak, kedvesek, mindig jókedvüek, mindig van egy jó szóra idejük nem csak a gyerekekenek, a szülöknek is. A szülői közösség csodás. Mindenki ott segítt ahol tud az óvodának vagy szülőtárásának egyaránt. A fiam imád oda járni, szereti az óvonőket a lényükért. A tárgyi környezet, a játékok nem játszanak maguktól. Kell hozzá a gyerek. Itt nem gond ha utolsóként zárórakor esik be  a szülő csemetééjért. Speckó én addig el sem tudom hozni onnan mig be nem zárják a kaput. Itt meg tudják valósítani a vegyes csoport előnyeit. A szülői körök csodás hangulatáról, a szülőknek külön is rendezett ünnepek csodájáról Pl: spiráljárás nem is beszélve. De a közös programok mint az adventi éneklés is lenyűgőző élmény mint a gyermeknek mint a szülőnek.

A három kislányom járt illetve jár ebbe az óvodába, akik között alig egy évnyi korkülönbség van. Nem volt szükség hosszadalmas beszoktatásra, mert baba-mama csoportba való járás után ismerős arcok közé érkeztek, családias légkörű közösségbe. 

A vegyes korcsoportú csoportok a saját családunkhoz hasonlítanak és hasonlóan működnek. Mindegyik gyerekem a saját érettségi fokának megfelelő tevékenységeket végezhette, önként. Mindegyik megélhette, hogy a kicsiként a nagyok toleranciát mutatnak feléjük (mert így vezetik a nagyokat az óvónők); nagyként pedig a kicsik számára előremutató példát adhattak.

Az egyik legfontosabb, hogy egészséges nevelési határok között élnek a gyerekek: folyamatos az óvónői jelenlét és intenzív a figyelem, azonnal közbelépnek, ha egy kisgyerekkel elszalad a ló. Szelíden, de határozottan vezetik rá arra, hogy mit szabad és mit nem. 

A Csillagbölcsőben a gyerekeink egyéni érési tempóját veszik alapul és nem irreális elvárásokkal fordulnak feléjük. Az óvónők nem utasításokkal és direkt felszólításokkal irányítják őket, hanem a viselkedésükkel és a tevékenységeikkel mutatnak példát. A kislányaim mindig örömmel hozták haza az ott tanult énekeket, versikéket, meséket és a mindennapos kézműveskedéseik eredményeit. 

Tágas udvaron, naponta több órát lehetnek a szabad levegőn, megtanulhattak fára mászni, tavasszal veteményeznek, saját termésű salátát esznek uzsonnára. A csoportszoba nem játékbolthoz hasonló és minden van benne, ami ahhoz kell, hogy a gyerekeink a szabad játékukhoz is megtalálják az eszközöket. 

Az iskolába készülő kislányaimnak soha nem kellett feladatlapozniuk, hanem az életkoruknak megfelelő formában segítették őket az iskolaéretté váláshoz (speciális tevékenységekkel), és könnyen megtanultak írni, olvasni, számolni - anélkül, hogy erre az óvodában trenírozták volna őket.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére