Jelenlegi hely

Éljen a házasság! - Házasság heti programok Kecskeméten

Három programmal kapcsolódik az országosan február 11-e és 18-a között zajló Házasság hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kecskeméti civil szervezet idén farsangi mulatsággal, rajzzal és szavalattal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

A Családi farsangi kavalkád a Családok éve programsorozat kecskeméti nyitórendezvénye.

A gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szóló családi napon a három generáció együtt játszhat a hagyományos és a mai kor játékaival. A népi játékok mellett a szervezők számítógépes játékokkal és logikai fejtörőkkel is készülnek, a kézműves foglalkozásokon pedig bárki elkészítheti álarcát a jelmezes felvonuláshoz. A palacsintasütő verseny jótékony célt szolgál, így az elkészült finomságokat adományért adják majd.

A programok között lesz még

  • árnyvarázs,
  • interaktív folklórszínház,
  • táncház és családok,
  • intézmények csapatversenye,
  • de nem hiányozhatnak a sport megmérettetések sem.

A február 10-én 12 óra 30 perctől a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémiában és előtt zajló Családi farsangi kavalkádot a Kállay-Saunders Band koncertje, majd télűző tábortűz zárja. A ceremóniamester Rumi László bábszínész, rendező lesz.

Szavalóversenyt is hirdettek a középiskolások körében. A világ- és a magyar irodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Kodály iskolában hangzanak majd el február 14-én, szerdán 15 órától.

A Bozsó Gyűjtemény ad helyett a Családok éve 2018, ahogy én látom a családomban című általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének és kiállításának február 17-én, szombaton 17 órakor.

Szerelmi kalandtúra

A Parázs Központ 2018-ban immár 6. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Szerelmi kalandtúrát, amely több héten át tartó párkapcsolat-építő játék számos helyszínnel és feladattal. A feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is 2018. február 10. és március 24. között.  Pörgessük fel a kapcsolatunkat és vegyünk részt az izgalmas, romantikus, szórakoztató és feltöltődő állomásokon! Bővebben a programokról Itt olvashatsz!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!