Jelenlegi hely

Erről szól az igazi Szent Iván éj - elsuttogott kívánságaink a legrövidebb éjszakán

Ha ma meghallja valaki Szent Iván nevét, legtöbbször az a kép jelenik meg előtte, amikor emberek nagyobb csoportjai kerekednek fel, s egyik múzeumból a másikba látogatnak a régi nyári napforduló idején.

De miről is szólt régen ez az ünnep?

A naptári reformok előtt az év legrövidebb éjjele Szent Iván napjára esett. A hagyomány szerint ilyenkor űzi el a fény a sötétséget, megnyílnak az égi csatornák /no nem eső formájában/, s az ilyenkor elsuttogott kívánságaink a lobogó tűz füstjével karöltve felszállnak az illetékeshez, akitől segítséget remélünk.

Teremtő éjszaka ez, számos országban van évszázadokra visszanyúló kultusza a rituális boszorkányégetéstől a szerelmi mágiáig.

A tűzszertartás elengedhetetlen része az ünneplésnek, ha jól akarod csinálni. A fény, a Nap győzelmét hivatott elősegíteni a sötétség felett. Ezzel egyidőben pedig nagyszerű lehetőség arra is, hogy amitől szívesen megszabadulnál az életedben /akár egy negatív tulajdonság, egy rossz emlék, fájdalmas tapasztalások, mérgező kapcsolatok.../, vagy amit éppenséggel szeretnél /szerelem, egészség, jó állás, gyermekáldás, harmónia, nyári szabadság, lottó ötös  - ja az nem :D/, megteremtsd az életedben.

Talán hallottad már azt a kifejezést, hogy a gondolataink a megvalósulás felé törekednek. Ami sokszor megjelenik a fejedben, legyen az jó vagy negatív gondolat, az kezd manifesztálódni az életedben.

Biztos belefutottál már abba a gondolatba is, hogy amitől félünk, vagy amire vágyunk, azt vonzzuk magunkhoz. Ez tényleg ilyen egyszerű, mert azon van a fókuszunk.

Minél erősebb érzelem kapcsolódik egy a fejünkben sokat motoszkáló gondolathoz, annál nagyobb eséllyel hívjuk be az életünkbe. /Itt jegyezném meg a pozitív gondolkodás csapdáját... hiába mondogatod egy csomószor, hogy szép vagyok, csinos vagyok, ha közben az ellenkezőjét gondolod belül../

Te is kipróbálhatsz egy egyszerű kísérletet, ha bizonyítékot szeretnél. Csíráztass két bármilyen magot, s az egyik felé negatív gondolatot, érzelmet küldj, a másik felé az ellenkezőjét. Ha a gyorsabbik verzióra vagy kíváncsi, elég sok képet, videót találsz a neten az eredményről.

Megdöbbentő igaz?

És a következő kérdésem: Magadat milyen gondolatokkal "táplálod"?

Miután felocsúdtál az első sokkból, gondold végig, mi az, amit igazán szeretnél. Írd is le. Ízlelgesd. Fokozatosan állítsd át a fókuszod, s várhatod a csodát.

Erről szól az igazi Szent Iván éj.

Lehet, hogy csak egy jót játszol, de az is előfordulhat, hogy megváltoztatod az életed. Csak akkor tudod meg a választ, ha adsz egy esélyt magadnak a változásra.

Nem véletlenül mondta Gandhi - Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.

Hidd el, csak az első lépés a nehéz....


Használd ki ezt a csodálatos estét, éjszakát, válj mágussá, aki a saját valóságát teremti, nem pedig a kifogásait. Ha szeretnéd mindezt egy jó társaságban, a lobogó lángok, finom ételek s egy pohár bor mellett elkezdeni, Kecskemét szívében van egy hely, ahol megteheted.

Szeretettel várunk Téged is a Bodzában! Szentivánéji tűzvarázs júius 23 19:00


Shakespeare még tudta, miről is szól ez az ünnep, s gyönyörűen öntötte szavakba híres művében, a Szentivánéji álomban:

"Szent őrületben a költő szeme

Földről az égre, égből földre villan,

S míg ismeretlen dolgok vázait

Megtestesíti képzeletje, tolla

A légi semmit állandó alakkal,

Lakhellyel és névvel ruházza fel."

 


Szerző:Vincze Vilmosné /Nagy Erika/ - Kecskemét
Transzperszonális pszichológus
harmonyisland111@gmail.com
+3670/676-0110

Már gyerekként is vonzott a lélek világa, először mégis másfelé kanyarodtam el az utamon. Hiába voltam azonban sikeres abban, amit csináltam, valami hiányzott. Majd jött egy 'nagy pofon', ami rávilágított arra, hogy komoly változtatásra van szükség az életemben. Elkezdtem kutatni a miérteket. Ennek egyenes következményeként transzperszonális pszichológus diplomát szereztem Budapesten, s azóta is folyamatosan képzem magam. Tudom, mennyire nehéz kilépni a komfortzónából, s elindulni a változás felé. El kell engedni a régit, hogy jöhessen az új, ami teljes szívet és elhatározást kíván, s rengeteg Énidőt. Ebben segítek azoknak, akik a miértjeikre válaszokat szeretnének, mert különböző nehézségű feladatokkal, problémákkal küzdenek a mindennapjaikban.
www.facebook.com/Gondolatébresztegetők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!