Jelenlegi hely

Mire válthatjátok be a kitűnő bizonyítványt, mutatjuk a belépőket

Lassan ott tartunk, hogy ha egy kisdiák kitűnőre végezte el az évet, akkor szép csendben sunnyognia kell, és nem lehet büszke az elért eredményére. Valahogy nem értem ezt a társadalmat, mindenki arra akarja nevelni a gyerekét, hogy legyen elfogadóbb, de pont mi szülők vagyunk, akik ellenpéldát mutatunk gyermekeinknek.

A közösségi oldalon hatalmas felháborodás és megvető kommentek érkeztek, hogy mi az, hogy jutalmazzák ezeket a gyerekeket, különböző belépőkkel! Nem értem, miért baj, hogy jutalmat kapnak, miért kellene szégyellniük, hogy könnyebben tanulnak, vagy, hogy erőn felül dolgoztak egész évben?

Persze ugyanolyan büszkék lehetünk mi szülők (sőt!) a nem kitűnő gyerekre is, mert én már nagyon tudom, a mai iskolarendszer sokszor nem igazságos, sokszor nem követhető, és bizony sokszor nem teljesíthető feladatokat ró a gyerekre, de ez a cikk most nem erről kell, hogy szóljon.

Minap beszéltem egy anyukával, aki mondta, hogy rettentően büszke az ő gyerekeire, az egyik 3,5, a másik kitűnő … és azt mondta lassan a 3,5-öt mondja ki bátrabban, mert érzi, hogy ahogy kiejti a kérdésre a választ, hogy Na, milyen lett a gyerekek bizije? és elmondja, hogy kitűnő, látja a másik oldalon, a csendes elfojtott fintort.

Persze lehet sokak szerint nem a lehető legjobb ötlet a csupa 5-ösöket jutalmazni, de miért is kellene elvenni azoktól a gyerekektől a jutalmat, akik kitűnők lettek?
Persze azért ne feledjük, a gyereket nem a jegyei alapján mérlegeljük, a bizonyítvány csak egy a sok dicséretes dolog közül, legyen az szín ötös vagy épp 3,5…

Úgy hogy nézzük, hogy mire is válthatják be a gyerekek a kitűnő bizonyítványt (minden fellengzés és negatív érzelmet kiváltó kommentek nélkül!).

Kecskemét:

A Petőfi Népe meghirdette a Színötös akciót. Bemutatják azokat a Bács-Kiskun megyei általános iskolás tanulókat, akik kitűnően teljesítették az évet és eredményüket büszkén vállalva jelentkeznek felhívásukra. Nevezhet minden olyan Bács-Kiskun megyei általános iskolába járó diák törvényes képviselője, akinek gyermeke a 2017/2018-as tanévben kitűnő év végi bizonyítvánnyal rendelkezik.

Ajándékuk egy  strandbelépő a Tiszakécskei Termálfürdőbe.

Bővebben

Malom Mozi 

Minden kitűnő bizonyítványért egy mozi jgy jár, amit szeptember 31-ig használhatnak fel és a család többi tagja is kedvezménnyel mehet be. A bizonyítvány mellé megkapták a jegyeket!

Alföld Áruház

Ha jól sikerült a bizonyítványod, fénymásold le, vagy fotózd le, hogy egész nyáron be tudd mutatni a pénztárosnak, és megkapd a megérdemelt engedményt a sport-játék osztályon!

Auchan

Mutasd, ha színötös!

Hozd be színötös bizonyítványod 2018. június 15. és június 30. között a hozzád legközelebb eső Auchan áruházba, mert díjazzuk a szorgalmadat! Mutasd be a vevőszolgálaton a bizonyítványod és a garantált írószer csomag mellett részt vehetsz a sorsoláson, ahol megnyerheted a 4 db bicikli egyikét!

Bővebben

Fővárosi NagycirkuszAz ingyenes cirkuszlátogatási lehetőség a kitűnő tanulók számára a Fővárosi Nagycirkusz, valamint az ország összes utazó cirkuszába.

A MÁV-START Zrt. minden kitűnő tanuló diáknak, aki felmutatja cirkuszi belépő kuponját (Budapestre), valamint a beváltott cirkuszjegyét (vissza), 90% utazási kedvezményt biztosít, 1 fő kísérője pedig 50%-os jeggyel utazhat.

Érvényes: 2018. június 27. – szeptember 9.

Az utazó cirkuszok résztvevőiről itt tudsz tájékozódni

Budapesti Gyermekvasút

Nem kell fizetniük az utazásért július 15-ig a budapesti Gyermekvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat.

Bővebben

A cikk azért született, hogy a kitűnő tanulók, ha már jár nekik a belépő, legalább tudjanak róla, és bizony bátran legyünk büszkék rájuk! De független a jegyektől, legyünk büszkék minden gyerekre, mert az amit, és ahogy végig csinálták az évet, emberfeletti lenne még egy felnőttnek is!

Makai Mariann

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!