Jelenlegi hely

Hódítanak a csinos anyukák - IV. Hordozós Fesztivál Kecskeméten

Ha valaki még azt gondolná, a kötődő/válaszkész nevelés holmi nemeztáskás hippi tarisznyás őrület, annak bebizonyítjuk, hogy NEM! Igenis lehet hordozni, kényelmesen jönni-menni, tenni-venni, fiatalos családi életet élni közösen, csinosnak és nőiesnek lenni egyszerre, mindezt úgy, hogy a babánk a lehető legnagyobb biztonságban van VELÜNK. - Z. K. Emese írása

Álmossal! ♥

Imádom, hogy újra babázhatok, és hogy újra egy ilyen támogató közösség tagja lehetek! Hiszen Kecskeméten van élet a baba után, avagy a baba mellett is! Szabô Bèlànè Rita szervezésében, a Születésünnep keretében hétfőn megtartották az IV. Hordozós Fesztivál és Vásárt a véradó állomás mellett. Egészséges italokat kóstolhattunk, és volt lehetőség hordozó eszközöket próbálni, valamint csodás fotók készültek kismamákról és a babákról/gyerekekről is kendőben vagy csatos hordozóban az anyukájukon, az MK Stúdió jóvoltából.

Szabó Béláné Rita védőnő és táplálkozástudományi szakértő köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr Boda Tamás ortopéd szakorvos tartott előadást arról, hogy milyen a babáknál az egészséges csípő, illetve milyen lehetséges fejlődési rendellenességek fordulhatnak elő, ezekkel mi a teendő. Emellett beszélt a helyes hordozó eszközökről és a helyes hordozás jótékony hatásairól is.


Fotó: Z.K.Emese

Ezután Dajka Zsófia pszichológus beszélt a koraszülöttek hordozásáról, majd Lipcseiné Tolvaj Mária és Boldis-Molnár Anna hordozási tanácsadók bemutatták a Kecskeméti Hordozós klubot. A klubok minden hónap második és negyedik péntekén vannak 9-11:00-ig, ahol különböző hordozással, baba gondozással kapcsolatos témákat beszélnek át az anyukák.

A következő klub alkalom május 10-én, pénteken lesz a SzentCsalád Plébánia könyvtárszobájában. (9-es kapucsengő) A mostani téma az újszülöttek hordozása lesz és Anna 3 különböző eszközzel is bemutatja a pocakkötést, ami kismamáknak nagy segítség lehet a várandósság második felében.

A rendezvényen jelen voltak a Kecskeméti KoramentorHáz és a Család és Karrier Központ képviselői is.

Dél körül pedig hordozós flash mob-bal dobták fel a hangulatot az anyukák.

A képek pedig magukért beszélnek, köszönjük Kovács Szabolcsnak - az MK Studio által készített csodás képeket!

Z. K. Emese - Kecskemétimami
Fotók: Kovács Szabolcs - MK Studio

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 8.

Ma, mikor feltettem a kérdést, hogy ki hogyan is tervezi a hétvégét, úgy nézett rám a családom, mintha bolondgombát ettem volna. Pedig totál komolyan gondoltam, hogy ezt a mostani hétvégét is tervezzük meg. Kijárás nélkül.
"A nagylegény majd megoldja!" -  Önállóságra nevelés VS helikopterezés

"A nagylegény majd megoldja!" - Önállóságra nevelés VS helikopterezés

Nemrég a 10 éves fiammal sportorvosnál jártunk.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Toyota Álomautó Rajzverseny

Toyota Álomautó Rajzverseny

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 0-15 éves korigBeküldési határidő: 2020. június 15.  
Ugrás az oldal tetejére