Jelenlegi hely

Két Afrikai leopárd kölyök érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe!

3 év után végre újra lesz lakója a Kecskeméti Vadaskert szépen felújított Leopárd házának, ugyanis a tegnapi nap (2019. Október 9.) két csodaszép Afrikai leopárdkölyök érkezett a vadasparkba.

Egy 7 hónapos nőstény és egy 4 hónapos hím, az egyik egy fekete párduc a másik pedig egy pöttyös leopárd. Egyelőre még nem lathatja őket a nagyközönség, fotó is ez az egy van róluk, mivel a gondozók is csak etetés céljából „háborgatják” őket, hisz nagyon fontos, hogy nyugodt környezetet biztosítsanak nekik, hogy megszokják az új helyüket és természetesen egymást is.

A két kölyök nem testvér és a későbbiekben is együtt fognak lakni, illetve felnőni és nem titkolt vágy, hogy ha megszeretik egymást, akár utódokkal népesítenék be a Leopárd Házat.

 

A szoktatási időszak után a közönség körülbelül 2-3 hét múlva láthatja őket a külső kifutóban!

Érkezés a Vadaskertbe


De nem csak a leopárdkölykök a szenzációk a Vadaskertben,

hanem az egyetlen hím közönséges Petymeg mellé érkezett egy kislány társ is.

A petymeg is macskaféle, méghozzá a Cibetmacska-félék családjába tartozik, különlegesen gyönyörű faj, ami Afrikában elterjedt és ez az állatfaj a hazai állatkertek közül csak Kecskeméten látható. Természetesen itt is az lenne a legnagyobb boldogság, ha ők egymást párként is elfogadnák és utódokkal örvendeztetnének meg bennünket!

Petmyegek az oroszlánkifutóhoz közel találhatóak a szajkó mellett.

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!