Jelenlegi hely

Ki lesz az Év Védőnője? Csak rajtad múlik, a jelölés indul!

Neked is van kedvenc védőnőd? Csak rajtunk múlik, hogy ki lesz az év védőnője. 

Most itt az alkalom, hogy minden anyuka és apuka meghálálja védőnője áldozatos munkáját azzal, hogy jelöli őt az Év Védőnője díjra.

Ezt a MAVE honlapján vagy a Sudocrem hivatalos Facebook oldalán futó applikáció segítségével tehetitek meg.

A jelölési időszak április 28-ig tart, ezt követően pedig indul a közönségszavazás, mely május 30-án zárul le.

És igazán büszkék lehetünk az elmúlt évek sikeres kecskeméti védőnőire!

  • 2017-ben Szabóné Kis Éva nyerte el az Év védőnője címet! Bővebben
  • Csalàdhàló dìj 2017-es év védőnői kategóriáját Szabó Béláné Rita kapta,  Bővebben
  • 2017 Magyar Családokért-díjat kecskeméti E-Kecsap védőnői, Szabóné Kis Éva, Koleszárikné Németh Beáta, Nagy Szilvia és Jónás Ágnes kapták.   Bővebben
  • Csalàdhàló dìj 2018-as év védőnői kategóriáját pedig Nagy Szilvia kapta.  Bővebben

A védőnők az anyukák első számú szakértő támaszai a babájukat érintő kérdésekben. Áldozatos munkájukkal a kismamák terhességének első pillanatától kezdve segítik a gyermekek fejlődését, ezzel megkönnyítve a családok mindennapjait. Erre az elhivatott szakmára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Védőnők Egyesülete és a Sudocrem közös pályázatában, amelynek keretében a szülők jelölhetik és szavazhatják meg a közönségdíjas szakembert.

A védőnők több, mint 100 éve segítik a családokat a gyermek fogantatásától kezdve a babaváráson, az újszülött érkezésén és a közösségbe kerülésén át egészen az iskolaérettségig. Az ő szakmai segítségük és tanácsaik hozzájárulnak a gyermekek megfelelő fejlődése mellett a státuszvizsgálatok elvégzéséhez és betegségmegelőzéshez.

A családokat segítő, áldozatos tevékenységet a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismeri el. A kategóriák jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, de immár három éve a közönség szavazatai alapján is díjaznak egy védőnőt. Az elismerést az kapja, akire a Sudocrem Facebook oldalán futó applikációban a legtöbben szavaznak.

„A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel hozzájárultak az egészséges magzati fejlődés támogatásához, gyermekek egészséges fejlődéséhez, vagy akár a mindennapi védőnői munkájuk során olyan elhivatottsággal végezték feladataikat, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és holisztikus szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulóknak.” – hívta fel a figyelmet a pályázaton való részvételre, jelölésre Csordás Ágnes Katalin, a MAVE elnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy a védőnői szolgálat nem csupán napi 8 óra munkából áll, hiszen sokszor munkaidőn kívül is keresik a szülők a védőnőjüket. Így a számukra ez egy életforma, amellyel segítenek és támogatnak családokat és megelőznek gyermekbetegségeket.

Arról, hogy mitől lehet igazán jó egy védőnő, az elnök asszony így vélekedett: „Elsőként talán az empátiát említeném, az ember- és partnerközpontú gondozást. De fontos az előítéletmentesség, a szociális és interkulturális érzékenység is, no meg a nyitottság a gondozott-szakember kapcsolatában. Másképp megfogalmazva: tolerancia, segítőkészség, felelősségvállalás, megbízhatóság, pontosság, önállóság, és természetesen a döntéshozatali képesség. Roppant fontos, hogy a gondozott családok biztonságban érezzék magukat a védőnői ellátás során. Ezzel a díjjal is szeretnénk felhívni a Védőnői Szolgálat értékeire és tevékenységére a figyelmet, egyúttal nagy öröm lenne számunkra, ha minél több fiatal nő választaná ezt a szép hivatást.”


Jelölni az alábbi felületeken lehet április 28-ig: a MAVE honlapján ITT  vagy ITT (applikáció)