Jelenlegi hely

Wow! Street Workout pálya nyílik Kecskeméten

Ma 16 órakor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban adják át az új pályát, ami lehetővé teszi a Street Workoutként ismert sportág végzését. A bemutatóval egybekötött megnyitó után már bárki ki is próbálhatja a pályát, aki kedvet érez hozzá.


Mit is kell tudnunk a kecskeméti Street Workoutról?

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban lehet majd használni, szabadtéren található és felszereltsége kiváló!

Meglepő módon a világ legdinamikusabban fejlődő sportágáról van szó, ami az Egyesült Államokban kezdett először teret hódítani, majd később az egész világon nagy népszerűségre tett szert. Elfelejthetjük a kondi bérleteket, mert ez egy teljesen más világ. Ingyenes, és független a kortól és a nemtől. Lényege, hogy saját testsúlyos edzésről van szó (calisthenics), amely a legrégebben működő edzésforma. Főként a fekvőtámasz, húzódzkodás és guggolás különböző gyakorlataiból tevődnek össze a mozgássorozatok. A különlegessége az, hogy tényleg csak a saját testünkkel végezzük a gyakorlatokat. Nem kell tehát gépekhez alkalmazkodnunk, teljesen természetes módon sportolhatunk.Előnyei:

  • Választhatod fő edzésnek, de kiegészítésnek is alkalmas
  • Nagyon kevés eszközre van szükség hozzá
  • Ingyenes
  • Magasabb erőnlétet, jobb állóképességet eredményez
  • Kicsi a sérülések kockázata
  • Összetett gyakorlatok olyan izmokat mozgatnak meg, mint még soha
  • Testi-lelki összhangot nyújt

Az interneten számos motivációs videót lehet találni, ahol kezdő, vagy már profi Street Workoutos gyakorlatokat tanulhatunk. Ha csak magunktól szeretnénk elkezdeni, érdemes egy kicsit kutakodni és informálódni, a fő, hogy vigyázzunk magunkra!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!