Jelenlegi hely

Csengettyűs Bölcsőde (Hunyadivárosi )

Cím: Kecskemét, Daróczi köz 16.
Tel: 06-76/498-136
E-mail: bolcsode.hunyadivaros@alapellatas.hu

 

Csengettyűs Bölcsőde

Férőhelyek száma: 76
Bölcsődevezető: Csányi Zsoltné

Bölcsődénk Kecskemét egyik kertvárosi részén található, mely az utóbbi években dinamikus fejlődésen ment keresztül. Az új beruházások és építkezések folytán felélénkült bölcsődénk iránt az érdeklődés, ami eddig sem volt csekély, mivel a környéken egyetlen bölcsődeként működünk. Sok kisgyermekes család építkezett és költözött ide, számukra kézenfekvő és kényelmes minket választaniuk.

Az épület ideális helyszínen épült meg 1980-ban. Forgalmas úttól távol helyezkedik el, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Fennállásunk óta több nagy beruházás valósult meg az épület állagának megóvása és a gyerekek biztonsága érdekében. Elsőként a bölcsőde tetőszerkezete újult meg, majd a fűtésrendszer és a radiátorok lettek felújítva, végül a külső nyílászárók és a homlokzat készült el.

A bölcsőde 76 férőhelyes, hat csoportszobában fogadjuk a gyermekeket. A szobák tágasak, világosak, közvetlenül kapcsolódnak a fürdőszobákhoz, teraszokhoz, folyosókhoz. A csoportokban évszakhoz, ünnepekhez illő dekorációk vannak, melyeket a kisgyermeknevelők készítenek rendszeresen.

Az elmúlt gondozási- nevelési évben készült el a nagymozgásos tornaszobánk, ahol bordásfal, trambulin, tornapad és többféle mozgásfejlesztő szivacs segíti a gyermekeket mozgásfejlődésükben, illetve az esős, téli napokon is rendkívül kedvelt helyszín mind a kisgyermeknevelők, mind a gyermekek körében. A sószoba kialakításával a bölcsődébe járó gyerekek igényeit tudjuk kielégíteni, segít a légzőszervi megbetegedések megelőzésében, illetve a már kialakult betegség tüneteinek csökkentésében.

A nevelői módszerünkben a pozitívumokra való törekvés, az elismerés a döntő. Bölcsődénkben tudatosan tervezett tevékenységek építik fel a szakmai programot, kapcsolódnak évszakhoz, ünnepekhez. Megteremtjük az egyes ünnepek hangulatos atmoszféráját, élményekhez juttatjuk a gyermekeket az érzelmi nevelés, élménypedagógia által.

eszii.hu

Hozzászólások

Micimackó csoportba jár kislányom.Gondozónői aranyosak,türelmesek,és mivel már nem kezdők nagyon jól kezelik a helyzeteket!Én csak ajánlani tudom őket!A bőlcsödében van sószoba,tornaszoba,tágas zárt folyosó így rosszabb idő esetén is tudnak szabadabban játszani a gyerekek!

Mindkét kisfiam ebbe a bölcsödébe járt/jár. Nagyon elégedett vagyok az intézménnyel, a kisgyermek nevelőkkel és dadusokkal is.

Kiemelném a Napocska csoportot és remek kisgyermek nevelőit. Remek szakemberek,tudatosak, Gondoskodóak, árad belőlük a szeretet. Jobbat kívánni sem lehetne :)

Köszönjük neki és persze az intézmény összes dolgozójának azt a sok szeretetett, élményt és tudást, amit kaptunk/kapunk.

A bölcsibe a Napocska csoportba járunk. Nagyon aranyosak a gondozók.  Figyelmesek, a gyerekekkel nagyon sokat foglalkonak.

Mindig elismerem a gondozók munkályát, mert ennyi pici aprósággal foglalkozni , nevelni, tanítani őket, anyjuk helyett anyjuk lenni napi 8-9 órában nem kis feladat.

További jó munkát, jó egészséget a csoport és a bölcsöde valamennyi dolgozójának.

 

Mi a Katica csoportba járunk és csak ajánlani tudom mindenkinek. Szerető, türelmes, de következetes neveléssel segítik a szülők nevelését. A kisfiam nagyon szereti, remélem az óvodával is ilyen szerencsénk lesz és ilyen szakmailag felkészült, gyermekszerető pedagógusokra találunk ott is.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére