Jelenlegi hely

Macskacicó Bölcsőde (Árpádvárosi)

Cím: Kecskemét, Tóth László sétány 2.
Tel: 06-76/325-718
E-mail: bolcsode.arpadvaros@alapellatas.hu
 

Macskacicó Bölcsőde

Férőhelyek száma: 150

6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2.
76/325-718
bolcsode.arpadvaros@alapellatas.hu
Bölcsődevezető: Hegedűs-Deméné Balázs Brigitta

A Macskacicó Bölcsőde Kecskemét egyik legnagyobb, 150 férőhelyes bölcsődéje. 1982-ben épült. Az intézmény 1983 januárjától fogadja a gyermekeket. Bölcsődénk a városközpontban helyezkedik el, munkába járás, közlekedés szempontjából könnyen megközelíthető. Minden igyekezetünkkel azt a célt szolgáljuk, hogy kielégítsük a lakosságra jellemző sajátos igényeket. Módot szeretnénk adni a magasabb egzisztenciájú és a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek arra, hogy egy közösségen belül játszanak, éljenek, örüljenek, nevelkedjenek.

A bölcsőde belső kialakítása, a helyiségek elrendezése, nagysága és funkciói maximálisan a kisgyermekek igényeihez igazítottak. Az intézmény 12 csoportszobával működik, valamint a hozzátartozó kiszolgáló helyiségekkel.

Barátságos, vidám környezetet biztosítunk a hozzánk érkező kicsiknek. Egy-egy szobában 14-16 fő hasonló korú kisgyermeket fogadunk. Kisgyermeknevelőink nagy hangsúlyt fektetnek az évszaknak megfelelő esztétikus környezet kialakítására, így a szobák és a folyosók dekorációi a nevelők fantáziáját, kézügyességét dicsérik. A napi játéktevékenységbe beépítjük a zenei, vizuális nevelés és a mozgásfejlesztés különböző módjait.

A beszéd- és szókincsfejlesztés mondóka, vers, ének, báb, mese, beszélgetés útján történik. Törekszünk arra is, hogy sok közös élményünk legyen a gyerekekkel és szüleikkel, így minden évben ellátogat hozzánk a Mikulás. Az évközi jeles ünnepekről is megemlékezünk zenével, dallal, mókával (karácsony, farsang, húsvét, születésnapok, gyereknap stb.).

www.eszii.hu

Hozzászólások

A kisfiam a Kamilla csoportba jár. Nagyon szereti! A beszokás gyorsan ment. A 3. héttől mintha mindig oda járt volna. Sokat segítenek az önállósodásban is. 

A Tulipán csoportba jár a kisfiam. Nagyon kedvesek a gondozónők. Szeretet teljesek. Maximálisan figyelembe veszik a gyerekek igényeit. S beszokás alatt is a Gyerek volt középpontba, hogy kicsit se sérűljön lelkileg. Csak köszönettel tartozunk nekik :)

A kisfiam a Süni csoportba jár,imádja  a gondozónőket és a segítőket is. Szeret oda járni,sokat tanult,fejlődött,szívesen megy a csoportba. Köszönjük Ildinek és Évinek!

A kisfiam a Kamilla csoportba jár, nagyon szereti a gondozónőket. Aranyosak és kedvesek, sokat mondókáznak, foglalkoznak a gyerekekkel.

A kislányom a Kamilla csoportba jár. Nagyon kedvesek a gondozónők, sokat tanulnak a gyerkőcök. Örömmel indulunk el minden reggel, ez mindent elárul. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére