Jelenlegi hely

Pillangó Bölcsőde (Széchenyi sétányi)

Cím: Kecskemét, Széchenyi sétány 2. 
Tel: 06-76/478-570
E-mail: bolcsode.szechenyi@alapellatas.hu

Pillangó Bölcsőde

Férőhelyek: 76
Bölcsődevezető: Mikesné Tóth Katalin

A bölcsőde 1973 áprilisában került átadásra. Azokban az években épült a "Széchenyivárosi" lakótelep. A bölcsőde udvara tágas, árnyékos, amely a gyerekek természetes mozgásigényét, játéktevékenységét kielégíti.

Célkitűzéseink:

Minél harmonikusabb kapcsolat kiépítése a családokkal, és szoros együttműködés a szülőkkel gyermekeik egészséges fejlődése érdekében.

Ezt szem előtt tartva már a felvétel előtt lehetőséget kapnak a szülők, hogy gyermekeikkel együtt ismerkedjenek a bölcsődével, bejöhetnek, szétnézhetnek, ismerkedhetnek a kisgyermeknevelőkkel. Beszoktatás előtt a kisgyermeknevelők meglátogatják a gyermekeket családi környezetükben. A kapcsolatok erősítése érdekében a jeles napokat is együtt tartjuk a szülőkkel, nagyszülőkkel pl. Mikulás, karácsony, farsang, gyereknap, évzáró. Ezeken a kötetlen programokon nagyon jó hangulatban és szívesen vesznek részt a szülők, gyermekek és a kisgyermeknevelők. Szakmaiságunkba hangsúlyos a mindennapos alkotó tevékenység. Játékos formában sok ismeretet szereznek a gyermekek különböző anyagokról, azok tulajdonságairól, felhasználásukról.

Fejlődik a hallásuk, látásuk, tapintásuk, mozgásuk, gondolkodásuk, fantáziájuk és beszédük. Önállósodásban is sokat jelent a játékos tanítás, mert szinte észrevétlenül és örömmel tanul meg önállóan tevékenykedni pl. öltözködni, WC-t használni.

Fontosnak tartjuk a helyes táplálkozási szokások kialakítását. Minden tevékenységhez elegendő időt biztosítunk a gyermekek számára az önállósodás érdekében.

Óvodákkal is tartjuk a kapcsolatot, hogy a gyerekek számára az átmenet minél zökkenő-mentesebb legyen, ne jelentsen törést számukra ez a változás.

eszii.hu

Hozzászólások

Széchenyi sétányi bölcsöde-Csibe csoport

Kislányom nagyon szereti,és a gondozó nénikék is imádni valók

 

Csibe csoport

Jó a hangulat

Csibe csoport

 

Segítőkészek a gondozó nénikék

Mind a két gyermekem szeret ide járni. Maci és Süni csoport

A lányom és a fiam is szeret ide járni.Maci és Süni csoport. Ica néni egy tündéri gondozónő.

Sziasztok!

Nekem már a két nagyobbik gyermekem is ebbe a bölcsibe járt. Nagyon szetettem ezt a bölcsit, mert nagyon rendes Gondozónők dolgoznak itt, akikre mindig lehet számítani. A harmadik gyermekemet is sikerült ebbe a bölcsibe beíratni, ráadásul a Manó csoportba. Már a neve is nagyon tetszik :) Az egyik szemem sírt, hogy el kell hogy váljak a  kicsikémtől, a másik viszont nevetett, mert tudtam, hogy jó kezekben lesz. És most sem csalódtam!!! Mindenki nagyon kedves, figyelmes, mindig a gyermekek érdekeit nézik, sokat foglakoznak a kicsikkel. Mindig csodálkozva nézem, hogy már megint tanult valamit a kis pöttöm (pl. Mikulás dal, különböző gyerekdalok). Nagyon segítőkészek, és soha nem láttam még ott senkit morcosnak.Ha kell kézbe veszik, szeretgetik a piciket. Nagyon szeret odajárni a kislányom is. Itt igazi barátokra is lelt. Bárcsak tovább maradhatnánk ebben a közösségben.

Ezúton is nagyon hálás vagyok, és köszönet mindenért!!!!

Kicsi lànyom a Csibe csoportba jàr és nagyon imàdja.A nevelőnők szakmai felkészültsége magas színvonalú.A gyerekekkel és a szülőkkel szoros kacsolatban àllnak.Nagyon baràtsàgos és szeretetteljes a hangulat a bölcsiben.Màr aggódom,hogy talàlunk e ehhez hasonló óvodai közösséget.Szeretünk Csibe Csoport!!!!Örök hàlànk és köszönetünk nektek:Éva és Fatime ! ;-) 

Széchenyi Sétányi Bölcsöde- Csibe csoport

Kisfiam nagyon szereti. Örömmel megy bölcsibe és mi is nyugodt szívvel hagyjuk ott, mert tudjuk, hogy jól érzi magát!

A gondozó nénik, dadusok nagyon kedvesek, barátságosak, segítőkészek. Örülök, hogy ide járhat  a kisfiam!

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére