Jelenlegi hely

Pöttömke Bölcsőde (Mátis Kálmán utcai)

CÍm: Kecskemét, Mátis Kálmán u. 6.
Tel: 06-76/322-785
E-mail: bolcsode.matis@alapellatas.hu

 

Pöttömke Bölcsőde

Férőhely: 76
Bölcsődevezető: Ackerl Klára

Bölcsődénk 1967 óta üzemel, belvároshoz közeli, lakótelepi intézményként. A városrész lakói megöregedtek, így bölcsődénk kisebb arányban látja el a környező házak lakóinak gyermekeit, jellemzőbb, hogy a város pereméről érkeznek a hozzánk járó gyermekek. Nagyon együttműködők a családok, fontos, hogy pozitív mintát tudjunk számukra mutatni, és segítsük a családok, gyermekek szocializációját, beilleszkedését a közösségbe.

Bölcsődénkben szakképzett kisgyermeknevelők a gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását – nevelését végzik. Jól felszerelt, megfelelő tárgyi eszközökkel ellátott intézményünkben a gyermekek testi, - lelki és szellemi fejlődésének kiegyensúlyozottságára törekszünk. Intézményünk 76 engedélyezett férőhellyel működik, 6 csoportban. Feltöltöttségünk évről évre 120%-os.

Bölcsődénk kiemelt célja a nevelési alapelvek betartása mellett, igényes szakmai munka megteremtése, mely kiterjed a gondozási – nevelési feladatokra, figyelembe veszi a gyermek érzelmi fejlődését, szocializációjának segítését és megismerési folyamatainak fejlődését. A jó színvonalú gondozás mellett az utóbbi években előtérbe került az értelmi fejlődés fokozottabb támogatása. Ez megmutatkozik a gyermekek környezetének gondosabb kialakításában, a tevékenységek körének szélesítésében, a fejlesztő játékok, eszközök gondosabb válogatásában, a felnőtt aktívabb részvételében, a gyermekek tevékenységében, kommunikációjában.

Bölcsődénk a fent említett kiemelt célok és törekvések mellett, mely megvalósul a napi szakmai munkán belül, szintén fontosnak tartja a családok és bölcsőde kapcsolatának erősítését, szinten tartását. A gondozási év folyamán feladatunk ennek színtereit bővíteni, színesíteni. Erre adnak lehetőséget az ünnepek, hagyományok, jeles napok készülődései, és az ünneplés napjai. Kisgyermeknevelőink már éves munkatervük megtervezésekor is aktívan számítanak a szülők segítségére, oly módon, hogy az ünnepi ráhangolódáshoz, jeles napok megismertetéséhez a szülők által biztosított képeket, könyveket, újságokat, tárgyi eszközöket, dekorációs anyagokat elfogadják, kérik, számítanak rá, esetleg a családok közös munkával kutathatnak segédanyag után, segítve a kisgyermeknevelők eredményes munkáját.

Célunk, hogy a bölcsődéből való kikerüléskor felkészült legyen a gyermek az óvodai életre, legyen vidám, kiegyensúlyozott és pozitív érzések uralják lelkét. A szülő jó érzéssel, elégedettségét kifejezve vigye gyermekét a következő intézménybe, és vigye jó hírét bölcsődénknek.

eszii.hu

Hozzászólások

Immáron két gyermek távlatából tudok nyilatkozni. A kisfiam három éve repült ki innen, a kislányom jelenleg is ide jár. Mindketten két évig jártak-járnak ebbe az intézménybe. Mindkét gyerek korán került közösségbe (13, 18 hónap) ennek dacára semmilyen problémánk nem volt a beilleszkedéssel. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a bölcsőde teljes személyzete, kivétel nélkül nagy szívvel és hozzáértéssel teszi a dolgát. A bölcsőde környezete kívül-belül nagyon szépen gondozott, világos nagy terek jellemzik, gyönyörűen dekorált csoportszobákban vannak a gyerekek elhelyezve. Játékos foglalkozások keretében nagyon sokat foglalkoznak a gyerekekkel. A lehetőségekhez képest sokat vannak a szabadban a tiszta, gondozott udvarokon. A legkisebbek külön kis udvaron levegőznek. A gondozónők nagy szeretettel és odafigyeléssel veszik körül a gyerekeket. Mindig van idő egy ölelésre és egy jó szóra. Itt valóban minden a kicsikről szól. Nyugodtan, jó szívvel hagyom ott nap mint nap a gyerekemet, mert tudom, hogy a távollétemben jó kezekben van. 

A kislányom jelenleg a Tündérrózsa csoportba jár. Az eddigiekért is köszönet, Beának, Juditnak és Mónikának és a bölcsőde minden dolgozójának.

Kisfiam most nagycsoportos óvodás, 1,5 évesen került a bölcsődébe. Nehezen barátkozó, nehezen megnyíló kisfiú (volt), de a gondozónőt gyorsan a szívébe zárta. Köszönhetően annak, hogy nagyon kedves, segítőkész, együttérző, a szülővel együttműködő gondozónőt "kapott" a kisfiam. Két évig járt a fiam a Mátis Kálmán Bölcsődébe, ez idő alatt rengeteget fejlődött s tudtuk, hogy a következő gyermekünket is mindenképpen ebbe a bölcsődébe szeretnénk majd íratni.

A kislányom 20 hónaposan kezdte a bölcsit, a Tündérrózsa csoportba került. Ugyanazokhoz a gondozónőkhöz, akikhez anno a fiúnk is. :-) A kislányom is gyorsan megbarátkozott a környezettel, az új emberekkel, gondozónőkkel és gyermekekkel egyaránt. A mindig tiszta, rendezett környezet, a gondozónők magasfokú szakmai hozzáértése, a tágas csoportszobák, a lehetőség szerinti, rendszeres, levegőn töltött idő, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy maximálisan meg vagyunk elégedve a Bölcsődével. A vezető és a helyettes is nyitott, kommunikatív emberek, akikhez bátran lehet fordulni észrevételeinkkel, esetlegesen felmerülő problémákkal, vagy javaslatainkkal. Köszönjük a munkájukat! :-)

Kisebbik lányom a közelmúltban szokott be a Tündérrózsa csoportba. Mindhárom gondozónő első pillanattól kezdve nagyon közvetlen, barátságos, kedves, mosolygós, TÜRELMES volt. A beszoktatás alatt belepillanthattam a csoport délelőttjeibe, ahol mindig azt láttam, hogy a kisgyermekek vannak a középpontban. Minden gyermek más és más, ezt itt figyelembe veszik és figyelnek jelzéseikre, igényeikre. A vezetőség maximálisan részt vesz a kicsit mindennapjaiban, ismerik őket és "beugranak" segíteni, ha kell. Ez nagyon szimpatikus hozzáállás. Ahogy az időjárás engedi, minden alkalommal kint vannak a gyerekek az udvaron, ahol egy tágasabb térben tudnak játszani. Ismerősök ajánlották ezt a helyet, akik maximálisan elégedettek voltak évről évre. A nyílt napon való részvétel után rögtön egyértelművé vált számunkra is, hogy ezt a bölcsit választjuk. Nagyon jól tettük.

Andrea és Léna

Dóri lányom most 2 és fél éves, a cica csoportba jár. Nagyon picik voltunk mikor a közösségbe kerültünk (13 hó). Már a második éve minden reggel mosolyogva megyünk a bölcsibe :). Szeretném megköszönni Márti, Katika és Mónika odafigyelő, gondoskodó, türelmes, munkáját, a szeretetben teli hétköznapokat, A kreatív töknapot, bohócnapot, játéknapokat, farsangot, kertipartit is megemlíteném mert ezekre én is szívesen készülök :) . Az első lépésektöl a szobatisztaságig végigkísérték gyermekem fejlödését és csak remélni tudom hogy majd a "kistesó" is cica csoportos lesz :) .   

Kisfiam januárban volt két éves.Bölcsibe október vége óta jár.Nagyon elégedettek vagyunk a bölcsink állapotával,a szép,tágas csoport szobákkal.Nem is beszélve az ott dolgozók kedvességével,gyerekekhez való viszonyával.Nagyon türelmesek és kedvesek,mindig van valami hasznos tanácsuk a gyerekkel kapcsolatban.Nap végén is mindig szépen mimdent elmondanak,hogy aznap milyen volt a gyerköc napja.Nagyon sokat fejlődött a Kisfiam,megtanult egyedül enni,szépen beállt nála a napi rutin,szépen elalszik már és nem sír.Ezek mind mind a gondozónénik érdeme,igazán felkészült kis kollektíva.

Kisfiunk,Tündérrózsa csoportba jár.Gondozónénije Bea,mellette Bea és Judit is.Nagyon sok,kedves kis programmal kedveskednek a Kicsiknek.Nagyon várjuk a farsangot is.

Nagyon elégedettek vagyunk az intézménnyel és az ott dolgozókkal egyaránt! Köszönjük a munkájukat! :)

Azért szeretjük a bölcsődét,mert családias a légkör, igényesek a csoportszobák,mindig szépen fel vannak díszítve. A bölcsőde vezető Ackerl Klára,nagyon kedves,segítőkész,bizalommal lehet hozzá fordulni. A gondozónők Bartókné Tollas Judit,Gelányi Beáta,Szemerédiné Révész Mónika igazi "tyúkanyó" típusok,kedvesek,mindig mosolyogva várják reggel a piciket,akiknek így talán könnyebb a szülőtől való elválás.Gyerekek is szeretik Őket. Csak ajánlani tudom mindenkinek a bölcsődét. Nem volt kérdés,hogy a 2. gyerkőcöm is ide járjon ,akit nagy szeretettel fogadtak.  Szatmári Gréta : Tündérrózsa csoport

A mi bölcsis korszakunk 2010-ben kezdődött,ugyanis a nagyobbik kislányom akkor volt 2 éves.Több intézményt megnéztem,mielőtt ide íratkoztunk volna be.Maga a hely tetszett meg, a gondozónénik kilétét akkor még nem tudtuk.Az intézményvezető, Ackler Klára az első perctől kezdve szimpatikus és megnyerő volt.Tudtam,itt jó helye lesz a kislányomnak,bárkihez is kerül. Egy évet jártunk oda Viki és Zsóka csoportjába,de fantasztikus élményeink voltak együtt!Azóta eltelt pár év és most,hogy iker lányaink születtek,nem volt kérdés, hova fogom őket beíratni.A hely továbbra is megnyerő :) a gondozónénik pedig hab a tortán. Szuper kis csoportunk van,rengeteg szeretettel és gondoskodással.Adél és Léna a Tündérrózsa csoportba járnak; Judithoz,Beához és Mónikához,a 3 csupaszív gondozónénihez .

Mi egy kedves ismerősünk ajánlására mentünk el tavaly a bölcsi nyílt napjára.Nagyon szimpatikus volt már rögtön hogy az ajtóban várták a szülőket, útba igazítottak mit merre találunk.Tettszett a csoportszobák nagysága, világossága,felszereltsége a gondozónők kedvessége,minden kérdésünkre készséggel válaszoltak. Már ott szimpatikusak voltak, kisfiunk is rögtön  jól érezte magát pedig akkor még  elég visszahúzódó volt ami azóta hogy oda járunk nagy mértékben változott.Teljesen kinyílt az idegen emberek és helyzetek felé.Lehet tudni mikor mit "tanulnak" mert azt otthon is csinálja.Látszik hogy sokat foglalkoznak velük és nagyon szeretik őket.Pedig a mi beszokásunk nem indult könnyen de a türelmükkel kedvességükkel hozzáértésükkel"meggyőzték" a kisfiam hogy jó helyen van.Nagyon örülünk hogy ide járhatunk.Nagyon szeretjük a gondozó néniket:Beát, Juditot és Mónikát. 

Szép napot! Az én kisfiam is nagyon szeret bölcsödébe járni ! Ő is a tündérrózsa csoportba jár.Mónika, Bea és Judit a bölcsisnénik nagyon türelmesek és nagy odafigyeléssel foglalkoznak a gyerekekkel! Csak csupa jót tudok írni ! Kisfiam imád oda járni:) ! Meg vagyunk elégedve úgy a bölcsödével úgy az ottani dolgozókkal! Csupa kedves ember dolgozik ott! Örülök, hogy ezt az intézményt választottuk! Csak ajánlani tudom.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére