Jelenlegi hely

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány - gyermekek segélyvonala - Kék Vonal Komputer Klubház Kecskemét

Tel.: 116 111 Lelkisegély-Vonal,
Tel.: 116 000 Eltűnt Gyerekek Vonala.

A gyermekek segélyvonala amit mindenkinek ismerni kellene, kik, hogyan és milyen célból használhatják:  

 
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársainak és önkénteseinek hitvallása: „Elsődleges feladatunk a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. Azon dolgozunk, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon.
 
Küldetésünknek érezzük, hogy a gyerekekkel kapcsolatba kerülő felnőttek, szakmai- és állami  szervek a gyerekek mindenek felett való érdekeit képviseljék.”A gyerekek, fiatalok többféle csatornán keresztül kérhetnek segítséget a Kék Vonaltól: telefonálhatnak, illetve igénybe vehetik az online konzultációs felületeket: a Chat szolgáltatást, vagy az Emil nevű üzenetküldő rendszert.
 
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Lelkisegély-vonala 1993 óta fogadja a segítségre szoruló gyerekek, fiatalok és olyan felnőttek hívásait, akik gyerekek érdekében telefonálnak.
 

A telefonszám ingyenesen, 24 órán át, az egész országból, anonim módon hívható.

 

116 111  Csak ezt a 6 számjegyet kell beütni, előhívó és körzetszám nélkül!

 
A telefonügyeletet napközben önkéntesek, éjszaka pszichológus és szociális munkás végzettségű, részállású alkalmazottak látják el az alapítvány belső képzésének elvégzése után. A több tízezer hívó között vannak kisiskolások, fiatal felnőttek, de többségük tizenéves, kamasz. A megkeresések oka sokféle lehet: a személyes öröm-bánat megosztása, a nehéz döntési helyzetben való segítség kérés vagy konkrét probléma, kérdés a függőségről, szexualitásról, étkezési zavarokról, baráti konfliktusokról, bántalmazásról, zaklatásról.
 
Az interneten keresztül azok a gyerekek is segítséget kaphatnak, akik szóban nehezen fejezik ki magukat, problémájukról könnyebben számolnak be írásban. A honlap országhatároktól függetlenül elérhető, így a Kék Vonal Emil és a Kék Vonal Chat szolgáltatás azoknak a gyerekeknek és fiataloknak is tud anyanyelvükön segíteni, akik mai országhatárainkon kívül élnek, de problémáikat, érzéseiket magyarul szeretnék megosztani.
 
Az Alapítvány fontos értéknek tartja az önkéntességet, 80-90 fő végez önkéntes tevékenységet a szervezetnél. Az önkéntesek többsége közvetlenül a segítő szolgáltatásokban vesz részt, telefonos ügyletet tart, vagy online konzultációt nyújt. Mások ezek háttértámogatását látják el elemzések készítésével, az adatbázis aktualizálásával, fordítási vagy szervezési feladatokkal.
 
 
Az a tény, hogy a személy, aki fogadja a gyerekek hívásait, emailjeit, üzeneteit egy önkéntes, aki önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül áldoz szabadidejéből arra, hogy meghallgassa a gyereket, önmagában fontos üzenet. Jelzi a gyerekeknek, hogy fontosak, érdekesek, és problémáikkal nem maradnak egyedül, mert a felnőttek dolga, hogy támaszt és védelmet nyújtsanak számukra. A Kék Vonal önkéntesei között vannak idősebbek és fiatalabbak, családosok vagy még családalapítás előtt állók, különböző hivatású, különböző alapvégzettségű férfiak - nők vegyesen. Ami közös bennük, hogy magukénak vallják a Kék Vonal alapértékeit, és céljuk, hogy a gyerekek egy jobb világban éljenek. Most keresnek önkénteseket a kecskeméti ügyelői stábba is, érdeklődni a kecskemetonkentes@kek-vonal.hu címen lehet.
 
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány fontosnak tartotta a fiatalok személyes kapcsolatok általi segítését is, így megnyitotta a Kék Vonal Komputer Klubházát elsőként Miskolcon, majd 2012. szeptemberében Kecskeméten is. A projekt a Villum Foundation and Velux Foundation támogatásával valósult meg, a Klubház az Intel Computer Clubhouse Network (http://www.computerclubhouse.org) tagja.

 

 

Kék Vonal Komputer Klubház Kecskeméten a Batthány utca 33-37. szám alatt található. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A Komputer Klubház egy olyan közösségi tér, mely iskolán kívüli biztonságos, izgalmas és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínál 10–18 év közötti fiatalok számára.  Hétköznaponként iskola után, 14 és 18 óra között fogadják a fiatalokat, akik képzett felnőtt mentorok segítségével ismerkedhetnek meg korszerű információs technológiák alkalmazásával, s eközben fejleszthetik kreatív, innovációs és szociális készségeiket. A klubházakban alkalmazott módszerek lényege, hogy teret adnak a fiatalok elképzeléseinek, vágyainak; hagyják, hogy a klubház-tagok saját érdeklődésüket követve valósítsák meg projektjeiket a zene, a film, a design, a grafika, a 2 és 3 D-s animáció, a webszerkesztés, valamint a multimédia és az informatika további izgalmas területein.

 

 

 
További információ: www.kek-vonal.hu
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére