Jelenlegi hely

Csokis gesztenye tojás

Ha szereted a gesztenyepürét, akkor ez a te húsvéti sütid. Kicsit felturbózva, csokival mogyoróval, ráadásul teljesen kezdők is elkészítik negyed óra alatt.

Hozzávalók:

  • 50 g mogyoró
  • 500 g gesztenyemassza
  • 50 g + 10 g lágy margarin
  • 1 tojássárgája
  • ½ dl  rum vagy rum aroma
  • 1 + 1 ek. porcukor
  • 100 g ét tortabevonó

Elkészítés:

 

1 A mogyorót szárazon lepirítjuk, kihűlés után ledaráljuk

2.  A gesztenyemasszát habosra keverjük az 50 g margarinnal, tojássárgájával, rummal, mogyoróval

3. Egy darab sütőpapírt megkenünk margarinnal, megszórjuk porcukorral, rátesszük a masszát és 1 cm vastagra nyújtjuk


4.Kiszaggatjuk, hűtőben pihentetjük, majd a tábla csokit mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és bevonjuk vele a tojásokat.

 

 

Jó étvágyat!

Hegedűs Hanga 10 éves a Konyhafőnök Junior nyertese

  Gyere és tarts velem a Facebookon is! 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az évrendező füzet segít rendet tenni az életedben

Évrendező munkafüzet 2024/2025: zárd le az előzőt és tervezd meg az újat!

Zárd le 2024-et. Tervezd meg 2025-öt. Az évrendező segít. Egy zseniális találmány, hogy 2025 végre a Te éved legyen!
Csendes szilveszter: Tippek otthoni kikapcsolódáshoz, ha nem szereted a nagy csapatós bulikat

Csendes szilveszter: Tippek otthoni kikapcsolódáshoz, ha nem szereted a nagy csapatós bulikat

Szilveszter éjszakája sokaknak a nagy bulikról, a hangos mulatságról és a pezsgőről szól, de nem mindenki vágyik ilyen nyüzsgésre. Ha inkább egy meghitt, pihentető estét szeretnél otthon tölteni a családdal, nagyszülőkkel vagy épp kettesben ez az írás pont neked szól. Összegyűjtöttünk néhány inspiráló ötletet, hogy az évbúcsúztató otthon is emlékezetes legyen.
Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Ugrás az oldal tetejére