Jelenlegi hely

Kovács-Dandi Csilla - a dúlai segítségnyújtás és érzelmi támogatás, amit nagyon szeretek

Név: Kovács-Dandi Csilla
Született: Cegléd, 1985.06.15.
Csillagjegy: Ikrek

Család: házas, három kisgyermek
Tevékenység: kismama jóga, szülésfelkészítés, szüléskísérés, szülésélmény-mesélés
Kapcsolat: e-mail: dandicsilla@gmail.com  I  tel: 06-30/445-10-59  I  web: www.anandastudio.hu

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Kismama jógaoktató, dúla vagyok. Kecskeméten élek férjemmel és 3 gyermekünkkel. Fontos feladatnak érzem az életemben a várandósok támogatását. A kismama jóga oktatóképzés 2013-ban talált meg engem. Azóta lelkesen képzem magam minden szüléssel, várandóssággal kapcsolatos témában, főleg a dúlai segítségnyújtás, érzelmi támogatás, amit nagyon szeretek.

Első kislányomat dúlai kísérettel szültem kórházban (2016) és megerősítette bennem, hogy a dúla létjogosultsága (az édesapa mellett és nem helyett!) a szülőszobán nem kérdés. Nekem nagyon sokat segített. Kisfiamat már otthon szültem (2020) bábai támogatással, második kislányomat (2021) szintén otthon és vízben. Fantasztikus élmény volt.

Hogyan kapcsolódsz a Születésünnephez és miért fontos ez számodra?

Az első Születésünnepen 2015-ben programtartó voltam. 2016-ban született Dorka, így akkor csak háttér segítője voltam Patik Rékának, akinek ez az egész köszönhető! Az év vége felé megkérdezte Réka, nem szeretnénk-e Szabó Annamarival ketten örökbe fogadni a Születésünnepet? Kicsit félve, de boldogan mondtunk igent!

A 2017-es rendezvény már a „mi gyerekünk” volt. Majd egy év múlva Annamari is „kiszállt”, így lett a Születésünnep az én negyedik gyermekem. A szervezés nem kis feladat, de amit kaphatok általa az szavakban nem kifejezhető. A cél, megmutatni a Kecskeméten élőknek, hogy milyen sok érdekes program működik a városban, milyen sok értékes szakember van jelen azért, hogy segíthessen. A szlogenünk is éppen ezért: Születésünnep – mert nem vagy egyedül! 

Mi az, amiben segíteni tudod a kismamákat, anyukákat?

A várandósság 14. hetétől csoportos kismama jóga órákra lehet bekapcsolódni, ami a testi jól-léten kívül a lelket is ápolja, erre mindig nagy hangsúlyt fektetek. Én is végig jógáztam mindhárom várandósságom és nagyon szerettem a kismamákkal együtt lenni, hiszen mindenki át tudta érezni a másik helyzetét, kapcsolódni tudtunk egymáshoz.

Hiszem, hogy a megfelelő kíséret és felkészülés nagyon sokat számít, ezért hoztam létre a Boldog babavárás – pozitív szülés (szülésfelkészítő) tanfolyamot, ami a kismama jóga mellett segít a páros ráhangolódásban is.

Kisgyermekeim mellett eddig csak kevés szülésnél lehettem jelen dúlaként, de nagyon szeretnék a szülés ezen oldalán újra ott lenni, támogatni, kísérni a családokat. 2023-tól újra fogadható vagyok!

Sajnos sokan keresnek meg negatív szülésélménnyel is, nekik egy kislétszámú szülésélmény-mesélő csoportban tudok értő fület nyújtani támogatáskánt, ami a feldolgozás első lépése lehet. Fontos kiírni, kibeszélni magunkból a „fájdalmat”, valamint hallani a másik történetét is gyógyító lehet, formálhatja a nézőpontunkat, hozzáállásunkat.

+1 Mi az, amit sokan nem tudnak rólad?

2 éves korom óta szemüveges voltam. 2013-ban lézeres szemműtétem volt, azóta nincs már szemüvegem.

Rendszeres programjaim:

  • Kismama jóga: csütörtökönként 17.00 órától 18.00 óráig, a várandósság 14. hetétől
  • Pozitív szülés – szülésfelkészítő tanfolyam pároknak (2 havonta)
  • Szüléskísérés – kérd a tájékoztató anyagot
  • Szülésélmény-mesélő kiscsoport (előre egyeztetett időpontban, max. 4 fő)
  • Helyszín: Ananda Jógastúdió, Kecskemét, Hoffmann J. u. 4.
  • Zárt Facebook csoportom

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére